voetbalzone

‘Teamgenoten hadden het over hun vakanties, ik ging naar de gevangenis’

Thijs Post29 mei 2016, 12:53
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2016, 12:53
Advertentie

Joey Barton was in het verleden een belangrijke speler bij Newcastle United en hij speelde zelfs een interland voor de nationale ploeg, maar door agressief gedrag binnen en buiten de lijnen wist de middenvelder nooit aan de absolute top te blijven. Barton kan nog herinneren dat hij wist dat er iets moest veranderen.

/

“Ik zat in de kleedkamer bij Newcastle United en ik was op borgtocht vrij. Ik wist al dat ik na het seizoen de gevangenis in zou moeten”, laat Barton optekenen in The Herald. “Ik speelde best goed, ondanks de dingen die mentaal in mij omgingen. De jongens hadden het over hun vakanties: Dubai, Spanje, de Verenigde Staten. Ik dacht alleen maar: ik ga naar Strangeways”, doelt Barton op de gevangenis van Manchester.

“Dan denk je wel: fucking hell. Hoe ben ik zo geworden? Ik genoot niet van het leven, ik genoot niet van het voetbal. Ik wist dat er iets moest veranderen. Ik moest een goede balans zien te vinden. Sommige mensen vinden dat op hun achttiende, anderen vinden het nooit”, zegt Barton, die komend seizoen aan de slag gaat bij Rangers FC.

Bezig met laden …