voetbalzone

'Tegen Anderlecht moet je hoog spelen en durven voetballen'

Daniel Cabot Kerkdijk10 apr 2010, 08:05
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2010, 08:05
Advertentie

Anderlecht kwam vrijdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Sint-Truiden (1-1). In de reguliere competitie waren de Truidenaars al twee keer te sterk geweest voor Anderlecht en ook gisteren behoorde een driepunter van de Brusselaars niet tot de mogelijkheden. Trainer Ariël Jacobs was ontevreden. "Als je decompressie en gebrek aan concentratie in mijn team ziet, dan weet je het wel."

Mbark Boussoufa maakte op aangeven van Romelu Lukaku de 0-1, maar met de Brusselse vreugde was het snel gedaan. Binnen minuut stond het alweer gelijk door een doelpunt van Nils Schouterden. "Door die snelle tegengoal, wat ook tegen Club Brugge gebeurde, geef je hen vleugels en snij je je eigen vleugels af", stelde Jacobs. "Mijn verdedigers wilden soms te veel voetballen, maar liepen in balbezit dan weer te veel met de bal. We speelden in het geheel veel te onrustig."

"Een punt is niet slecht want het is hier nooit makkelijk", oordeelde Boussoufa. "Ons middenveld kroop na de goal veel te veel achteruit. STVV werd nog beter met de steun van de fans. We hadden het kunnen afmaken in de eerste helft, maar hebben dat niet gedaan. Gezien de wedstrijd is 1-1 geen slecht resultaat, maar we moeten hier lessen uit trekken. We moeten onze concentratie beter behouden na een voorsprong."

STVV-coach Guido Brepoels krijgt de glimlach niet meer van zijn gezicht dit seizoen. "Ik ga hiervan genieten. 1-1 is een juist resultaat. In het begin hadden we een paar keer geluk, maar na de rust waren wij beter. Wij creëerden kansen, Anderlecht niet. Tegen Anderlecht moet je hoog spelen en durven voetballen. Zo haal je iets."

Bezig met laden …