voetbalzone

‘Tegen Barça deed Lozano alsof hij daar al speelde, hij voetbalde voor zichzelf’

Chris Meijer22 sep 2018, 09:58
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2018, 09:58
Advertentie

Na de verplichtingen in de Champions League staat voor PSV en Ajax komende zondag de onderlinge ontmoeting in de Eredivisie op het programma. Henk Spaan schrijft in Het Parool dat hij het moeilijk vindt om te voorspellen wie in het Philips Stadion aan het langste eind zal trekken. Hij rekent op een tactisch plan van de ‘sluwe’ Mark van Bommel.

“Aan de andere kant: als Ajax het niveau van het laatste half uur tegen AEK haalt, is PSV kansloos. Zeker als Van Bommel die rare Isimat weer laat invallen”, concludeert Spaan. Hij was in het duel tussen Barcelona en PSV niet zo onder de indruk van Hirving Lozano. “Tegen Barcelona deed Lozano alsof hij daar al speelde. Hij voetbalde voor zichzelf, in tegenstelling tot Bergwijn. Als Lozano zondag weer voor een transfer gaat voetballen, ligt een wissel voor de hand.”

Volgens Spaan wacht voor Van Bommel een dilemma als het gaat om zijn middenveld. Met Pablo Rosario, Jorrit Hendrix, Gastón Pereiro en Érick Gutiérrez heeft hij vier spelers voor drie posities. Van Bommel speelt graag met een controlerend blok op het middenveld. “Dit maakt het uiteen halen van het koppel Rosario-Hendrix, twee controleurs zoals Van Marwijk het ook graag ziet, niet waarschijnlijk. Dus misschien is Pereiro de pineut.”

Als het aan Spaan ligt, verliest Luuk de Jong tegen Ajax zijn basisplaats. “Verdedigend deed hij uitstekend werk. De vraag is of je voor verdedigend werk een spits opstelt”, concludeert de columnist. PSV en Ajax trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in het Philips Stadion.

Bezig met laden …