voetbalzone

'Tegen Barcelona zagen we niet het ware Chelsea, vorig weekend wel'

Erik van Dam05 mei 2012, 10:45
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2012, 10:45
Advertentie

Luis Suárez kan zaterdag zijn tweede prijs van het seizoen pakken met Liverpool. De Uruguayaanse spits speelt met zijn teamgenoten de FA Cup-finale tegen Chelsea en hoopt de roemrijke Engelse beker in de wacht te slepen voor the Reds. In de vijfde ronde (tegen Brighton & Hove Albion), kwartfinale (Stoke City) en halve finale (Everton) maakte Suárez telkens een doelpunt.

/

Liverpool won in de clubhistorie zeven maal de FA Cup en in 2006 gebeurde dat voor het laatst. Nadat eerder dit seizoen de Carling Cup al werd gepakt kan er nu dus nog meer eremetaal naar Anfield komen. “Twee van de drie prijzen winnen is goed, dat zou super zijn”, zegt Suárez zaterdag op de clubwebsite van Liverpool. “Maar eerst moeten we die wedstrijd nog spelen en ik geef er de voorkeur aan er pas na de wedstrijd weer aan te denken.”

Chelsea is een pittige tegenstander, weet Suárez. In het bekertoernooi rekende men in de halve eindstrijd gedecideerd af met Tottenham Hotspur (1-5) en the Blues schakelden in de halve finale van de Champions League zelfs Barcelona uit. “Ik heb flink wat wedstrijden van ze gezien”, zegt Suárez. “Tegen Barcelona speelden ze in een heel andere stijl dan ze hier in de Premier League gewend zijn.”

“Tegen Barcelona stonden er negen man op de lijn van het eigen zestienmetergebied, dus was het voor Barcelona erg moeilijk daar een gaatje in te vinden. Dat was het niet ware Chelsea, want ze waren vastberaden hun voorsprong van Stamford Bridge vast te houden en dus concentreerden ze zich op verdedigen. Afgelopen weekend zagen we het echte Chelsea wel, toen waren ze heel aanvallend en speelden ze goed voetbal”, blikt Suárez terug op de 6-1 overwinning op QPR. “Wedstrijden tegen Chelsea zijn altijd spannend.”

Bezig met laden …