voetbalzone

‘Tegen een club als FC Twente ga je natuurlijk nooit ‘nee’ zeggen’

Erik van Dam01 mei 2015, 23:22
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2015, 23:22
Advertentie

Hans de Koning wordt aan het eind van dit seizoen uitgezwaaid bij FC Volendam, waar hij sinds 2012 voor de groep staat als trainer. De 55-jarige Rotterdammer was dit millennium al hoofdcoach van Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn en Helmond Sport en werkt nu dus alweer bij zijn zesde club. De man die in zijn actieve loopbaan vele jaren onder de lat stond bij AZ (tien seizoenen) en FC Twente (vijf) hoopt al langere tijd op een serieuze kans bij een club in de Eredivisie.

voetbalzone

Tot nu toe is die er nog niet gekomen, ook al viel zijn naam in de media wel eens bij grotere verenigingen. Vrijdagavond verscheen De Koning voor de camera bij FOX Sports en werd hem de stelling voorgelegd, dat de clubs toch voor hem in de rij zouden moeten staan, nu bekend is dat hij FC Volendam straks verlaat. “Dat zou je wel zeggen”, reageerde De Koning lachend. Op serieuzere toon vervolgde hij: “Het is doodstil. Maar het is in het voetbal nooit te bevatten wat er morgen weer gaat komen, het is zo ad hoc als wat. Ik ben er niet bang voor dat er niets komt.”

Op de suggestie van Sierd de Vos dat hij misschien een stap opzij zou kunnen doen, en bijvoorbeeld technisch directeur zou kunnen worden bij FC Twente, reageert De Koning positief. Hij zegt dat zijn tijd in Enschede geweldig was en dat hij er nog veel mensen kent. “Het is op dit moment wel een club in moeilijkheden, ik weet ook niet wat ze verder allemaal willen. Maar het zou voor mij wel een uitdaging zijn om ze daar een stapje bij te helpen. Ik sta al een jaar of vijftien, achttien op het veld: ik sta open voor alles en tegen zo’n club ga je natuurlijk nooit ‘nee’ zeggen.”

Bezig met laden …