voetbalzone

‘Tegen FC Emmen speelde ik ook met Sánchez naast me en Onana achter me’

Robin Bruggeman22 mei 2017, 13:19
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2017, 13:19
Advertentie

Matthijs de Ligt maakte het afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door en kan woensdag met zijn zeventien jaar en 285 dagen de jongste speler ooit in een Europese finale worden. De verdediger, die in augustus vorig jaar tegen FC Emmen zijn debuut maakte voor Jong Ajax, is zelf echter nuchter over zijn snelle entree in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

“Het is snel gegaan inderdaad. Maar tegen Emmen speelde ik ook met Davinson Sánchez naast me en met André Onana achter me”, merkt hij op tegenover de NOS. De Ligt weet dat zijn ploeg het niveau van de kwartfinale en halve finale moet halen om te winnen van Manchester United: “Als wij spelen zoals thuis tegen Olympique Lyon en Schalke 04 is er weinig tegen ons in te brengen. Maar dan moet je top spelen en dan moet iedereen honderd procent zijn. Dat is al een opdracht op zich.”

De Ligt werkte bij het eerste van Ajax niet met Frank de Boer, de voorganger van de huidige trainer Peter Bosz. De stopper denkt dat het ook goed is dat er na de vier kampioenschappen op rij en de teleurstellende ontknoping in 2016 vers bloed in de dugout kwam: “Je zag dat het de laatste jaren minder werd. Een nieuwe trainer zorgt voor nieuwe ideeën, met een nieuwe werkwijze. In het begin hadden we moeite om zijn spelwijze te implementeren, maar nu hebben we het helemaal onder de knie en loopt het goed.”

Bezig met laden …