voetbalzone

‘Tegenwoordig onmogelijk om de Premier League te domineren’

Thijs Post29 apr 2015, 18:45
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2015, 18:45
Advertentie

Manchester United was tussen 2006 en 2009 de laatste club die de Premier League wist te domineren, daarna lukte het geen club meer om een titel te verdedigen. Achtereenvolgens Chelsea, Manchester United, Manchester City, weer Manchester United en weer Manchester City werden kampioen. José Mourinho, manager van de aanstaande kampioen Chelsea, denkt dat het tegenwoordig onmogelijk is om de Premier League jaren achtereen te domineren. De concurrentie is volgens hem simpelweg te hevig.

voetbalzone

“Dit is geen Duitsland met Bayern München, dit is geen Zwitserland met FC Basel en dit is geen Schotland met Celtic”, begint Mourinho tegen Sky Sports. “Het is onmogelijk om dominant te zijn in de Premier League. Het is zelfs moeilijker dan vroeger. Hoe kun je dominant zijn als je niet weet wat er in de zomer gaat gebeuren? Arsenal heeft een fenomenale selectie. Als zij vier topspelers erbij halen, kunnen ze een jaar ongeslagen blijven, zoals de Invincibles van 2003/04”, denkt Mourinho.

“Manchester United heeft een fenomenale selectie, met de duurste speler uit de historie van de Premier League die zelfs geen basisplaats heeft”, doelt Mourinho op Ángel Di María. “Manchester United heeft bovendien altijd veel inkomsten en dus weinig last van de Financial Fair Play, zij zullen zich weer flink gaan versterken. Manchester City doet het de laatste jaren al fantastisch en er wordt gezegd dat zij zich enorm gaan versterken. Ook Liverpool doet al jaren mee om de titel.”

Bezig met laden …