voetbalzone

Telefoon Ronald Koeman roodgloeiend: ‘Coaches bellen hem met verzoek’

Lars Capiau20 nov 2023, 12:10
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:59
Advertentie

Maarten Wijffels zou er niet raar van opkijken als de basiself van Nederlands elftal compleet overhoop wordt gegooid voor het nietszeggende kwalificatieduel met Gibraltar aankomende dinsdag. Dat vertelt de journalist in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

Wijffels komt met een verklaring voor zijn uitspraak. De telefoon van bondscoach Ronald Koeman zal op roodgloeiend staan, vermoedt hij.

"Wat je merkt nu Oranje zich al geplaatst heeft voor het EK, is dat allemaal clubcoaches gaan bellen en een beetje druk uitoefenen dat de grote kanonnen gespaard blijven", vertelt Wijffels.

Ter illustratie haalt hij Liverpool-manager Jürgen Klopp aan. "Stel je bent Klopp, dan wil je absoluut niet dat Cody Gakpo en Virgil van Dijk ergens tegen Gibraltar, als de kwalificatie al gespeeld, nog een blessure oplopen."

"Geblesseerd raken op een knollenveld in Gibraltar tegen een tegenstander die er niks van kan, dat is wel een beetje een schrikbeeld", verwijst de journalist naar Daley Blind, die dat ooit overkwam met het Nederlands elftal.

Derhalve verwacht Wijffels een heel ander Nederlands elftal dan in het gewonnen duel met Ierland (1-0). "Clubcoaches drukken Koeman wel op het hart, van: pas op mijn spelers. Dus ik verwacht flink wat wisselingen dinsdag."

"Misschien spelen er zelfs wel elf anderen. Thijs Dallinga, Calvin Stengs, Joey Veerman, misschien zelfs Jordan Teze wel", somt Wijffels potentiële basisspelers op. Maar Koeman zal dat niet alleen doen om de verzoeken van clubcoaches te honoreren, benadrukt de journalist.

"Voor Dallinga is het natuurlijk een prachtig moment om zo'n jongen voor de eerste keer in het Nederlands elftal te kunnen zien. Het zal geen enorme graadmeter zijn, maar toch", besluit Wijffels.

Bezig met laden …