voetbalzone

Telefoons van clubleiding Atlético ‘ontploften’ na explosief interview van Félix

Noel Korteweg19 jul 2023, 14:03
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 14:03
Advertentie

De clubleiding van Atlético Madrid is niet te spreken over het interview dat João Félix dinsdagavond gaf aan Fabrizio Romano, zo meldt Relevo. De 23-jarige schaduwspits onthulde in gesprek met de transfermarktexpert dat hij dolgraag naar Barcelona wil vertrekken en dropte daardoor een bom bij zijn club.

Niemand van de club had Félix echter toestemming gegeven om het interview af te geven. De shock was dan ook groot toen de Portugees rond half 10 in de avond opeens publiekelijk zijn vertrekwens naar de concurrent bekendmaakte. De telefoons van de directeuren van Atlético ‘ontploften’ na de publicatie van Romano, zo vertelt Relevo. De club heeft zijn teleurstelling kenbaar gemaakt bij Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Félix. De woorden van de Portugees worden logischerwijs binnen Atlético gezien als een manier om een vertrek te forceren. Toch had niemand dit interview verwacht, zo klinkt het.

“De zaakwaarnemer van de speler weet heel goed aan welke voorwaarden João moet voldoen om de club te kunnen verlaten. Vanaf dat moment hebben we niets meer te zeggen over deze kwestie”, heeft een woordvoerder van Los Rojiblancos laten weten aan Relevo. De clubleiding vindt de uitlatingen van Félix ‘een gebrek aan respect’ en tekenen van ‘onprofessionaliteit’. Deze week wordt als cruciaal gezien wat betreft de toekomst van de Portugees bij Atlético.

"Ik zou dolgraag voor Barcelona willen spelen", vertelde Félix dinsdagavond exclusief tegen Romano. "Barcelona is altijd mijn eerste keuze geweest en ik zou graag naar Barça gaan. Het was altijd mijn droom sinds ik een kind was. Mocht het gebeuren zou het voor mij een droom zijn die uitkomt." Félix brak als toptalent door bij Benfica en verkaste na slechts één seizoen in de hoofdmacht naar Atlético. Los Rojiblancos betaalden in 2019 liefst 126 miljoen euro voor de Portugese schaduwspits, die daarmee met grote afstand de duurste aankoop uit de clubhistorie is. Félix wist de verwachtingen bij Atlético nooit helemaal waar te maken, maar geldt op 23-jarige leeftijd nog altijd als een grote belofte.

Bezig met laden …