voetbalzone

Telefoontje van Ajax bevestigd: ‘Ik heb contact gehad met Maurice Steijn’

Mart van Mourik22 jun 2023, 20:30
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 20:30
Advertentie

Shurandy Sambo is in gesprek met Ajax over een eventuele overstap, zo maakt hij bekend in gesprek met Voetbal International. Afgelopen week meldde het medium al dat trainer Maurice Steijn geïnteresseerd is in de diensten van de 21-jarige rechtsback, die de belangstelling uit Amsterdam nu zelf bevestigt. Sambo, die afgelopen seizoen door PSV verhuurd werd aan Sparta, zou zelf overigens ook niet onwelwillend tegenover een langer verblijf in Eindhoven staan.

“Mijn zaakwaarnemer heeft mensen binnen Ajax gesproken”, erkent Sambo vanuit Georgië, waar hij momenteel actief is namens Jong Oranje op het EK Onder 21. “Ik zelf heb ook contact gehad met Maurice. Hij is een jaar lang mijn trainer geweest, dus dan heb je sowieso contact.” Afgelopen seizoen was Steijn de trainer van Sambo bij Sparta en de coach wil ook bij Ajax weer graag samenwerken met de rechtervleugelverdediger.

Sambo geeft aan gevleid te zijn door de interesse uit Amsterdam, al zou hij ook graag bij PSV blijven als de plannen ‘kloppen’. "Mijn zaakwaarnemers hadden al wel een gesprek met Earnest Stewart en Marcel Brands (technisch directeur en algemeen directeur, red.) en dat zag er wel goed uit. Ze waren tevreden over mijn ontwikkeling. Maar de trainer moet ik nog spreken”, benadrukt Sambo. PSV heeft reeds een aanbod neergelegd bij de international van Jong Oranje en hoopt Sambo tot medio 2026 vast te leggen, weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Ajax heeft wel contact opgenomen met de verdediger, maar van een officieel bod is vooralsnog geen sprake. Ook Sparta had Sambo graag willen overnemen van PSV. De Rotterdammers hadden een optie tot koop voor een half miljoen euro, maar konden daar uiteindelijk geen gebruik van maken. John de Jong, de voormalig technisch directeur van PSV, dwong namelijk een veto af, waardoor PSV de mogelijkheid had om de transfer te blokkeren.

Bezig met laden …