voetbalzone

Telefoontje van 30 seconden zorgt voor nieuwe wending in transfersoap van Lukaku

Jan Hoeksema15 jul 2023, 16:00
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 16:00
Advertentie

Internazionale is woedend op Romelu Lukaku sinds de club er lucht van kreeg dat de Belgische spits in gesprek is met Juventus. Dat meldt Gianluca Di Marzio van de Italiaanse tak van Sky Sport zaterdag en wordt bevestigd door Fabrizio Romano. Inter was aan het onderhandelen met Chelsea, de club waar de dertigjarige aanvaller nog steeds onder contract staat, over een transfer van Lukaku. De Italianen hebben zich echter teruggetrokken uit de race toen ze erachter kwamen dat de Belg in gesprek is met Juventus.

Inter probeerde al langere tijd in contact te komen met Lukaku, maar kreeg de spits niet te pakken. De afgelopen dagen belden stafleden en spelers van Inter meermaals naar de aanvaller, maar zonder succes. Donderdagavond belde de aanvaller dan eindelijk op naar de sportief directeur van i Nerazzurri, Pauro Ausilio. In dit gesprek, wat volgens Di Marzio slechts dertig seconden duurde, kreeg de goalgetter te horen dat hij niet meer in de plannen van Inter voor komt en dat de club uit Milaan de onderhandelingen met Chelsea heeft stopgezet.

De clubleiding van Inter is woest op de Belg, omdat hij al maanden met concurrent Juventus aan het praten is over een eventuele transfer. Lukaku zou zelfs al vóór de Champions League-finale in Istanbul, die met 1-0 werd verloren van Manchester City, in gesprek zijn gegaan met de Oude Dame. Zowel Inter als Juventus had een bod van rond de veertig miljoen euro neergelegd bij Chelsea. Ook zouden clubs uit Saudi-Arabië klaarstaan om Lukaku binnen te halen, al geniet een langer verblijf in Europa op dit moment de voorkeur van de linkspoot.

Nu i Nerazzurri is afgehaakt, ligt de weg open naar Turijn. Een mogelijk struikelblok is de aanwezigheid van Dusan Vlahovic bij Juve. De Serviër mag echter tegen een goed bod vertrekken en staat in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain, terwijl ook Bayern München hem in de gaten houdt. Juventus gaat alleen voor de komst van Lukaku als Vlahovic verkocht is, zo meldde Fabrizio Romano vrijdagavond al.

Bezig met laden …