Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Telegraaf: slechts 8 procent wil Memphis Depay tegen Oostenrijk; andere grote favoriet

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman staat dinsdagavond voor een lastige keuze. Houdt hij na twee mindere groepsduels vast aan Memphis Depay of kiest hij tegen Oostenrijk voor een alternatief?

De Telegraaf heeft zijn lezers gevraagd of Memphis in de laatste groepswedstrijd opnieuw in de spits moet beginnen. Van de 37.826 stemmen vindt slechts 8 procent dat Koeman de dertigjarige Oranje-international opnieuw het vertrouwen moet geven.

11 procent opteert voor Cody Gakpo in de spits. De aanvaller van Liverpool speelde de eerste twee wedstrijden op het EK als linksbuiten. Wout Weghorst kan rekenen op iets meer stemmen (19 procent) nadat hij in het eerste groepsduel met Polen (1-2 winst) goud waard was door als invaller de winnende te maken.

Joshua Zirkzee krijgt liefst een kwart van alle stemmen. De spits van Bologna werd uiteindelijk alsnog bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald als vervanger van Teun Koopmeiners.

Koeman liet Zirkzee in eerste instantie afvallen voor het EK, omdat hij niet fit genoeg zou zijn. 25 procent hoopt dat Zirkzee tegen Oostenrijk een kans in de basis krijgt.

Brian Brobbey geniet met liefst 35 procent van de stemmen echter het meeste vertrouwen van het Oranje-publiek. De spits van Ajax kampte tijdens het begin van het EK nog met een lichte hamstringkwetsuur.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Wie zie jij graag in de spits tegen Oostenrijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou Zirkzee wel willen zien, die maakt goals voor z'n beroep, maar ik zou Depay er niet voor uit willen halen. Dan liever Simons eruit en Depay op zijn plek.

24 juni 2024 om 09:22

Waarom wil je een speler die continue de bal verspeeld en tig gevaarlijke momenten voor de tegenstander veroorzaakt in je team houden?

24 juni 2024 om 10:14

Ik vind dat hij vooral gevaar verzoorzaakt als hij met zijn rug naar de goal staat. Als hij om Brobby/zierkzee (of zelfs Weghorst) heen kan spelen staat hij met zijn gezicht naar de goal en kan hij echt wel gevaarlijk zijn. Net zoals een Simons dan ook een stuk gevaarlijker zal worden, dus ik zeg beide laten staan met een 'echte' spits daarvoor.

24 juni 2024 om 09:32

Wat doen die andere 3 hun beroep dan? Haha

24 juni 2024 om 09:36

@jack: Als Zirkzee z'n beroep goals maken is, waarom heeft hij er in de afgelopen 6 maanden dan maar 4 gemaakt? Juist, sinds medio november om precies te zijn 4 goals gemaakt.

Het lijkt wel alsof iedereen elkaar napraat en maar denkt alsof we nog in september/oktober 2023 leven toen Zirkzee daadwerkelijk veel goals maakte. Echter is hij het laatste half jaar aardig teruggezakt.

Iets wat Brobbey niet is overkomen en die bleef Ajax maar redden met z'n goals en assists. Zonder Brobbey was Ajax 9e a 10e geworden.

24 juni 2024 om 09:40

Brobbey heeft gescoord in een B competitie bij een club die 5e is geworden. Zirkzee is voetballend erg belangrijk geweest voor Bologna, niet alleen met zijn doelpunten en dat in een A competitie waarin hij de CL heeft gehaald. De keuze is hartstikke duidelijk voor mensen die objectief kunnen oordelen. Wat Feyenoorders met Wieffer hebben, geldt voor Ajacieden als het om Brobbey gaat. Een soort waas voor de ogen, niet realiserende dat het internationaal gezien twee matige spelers zijn.

24 juni 2024 om 09:43

@zlatanfan4ever; Brobbey had er dan wel 3 100% kansen voor nodig.

Zirkzee veruit de beter voetballer en zou voor Memphis moeten starten vind ik. Zonder Zirkzee was Bolonga 9e of 10e geworden.

24 juni 2024 om 09:52

Consy, waar komt deze hetze tegen Wieffer vandaan? Die laat meer zien dan een Schouten, tevens wijzen de statistieken dat uit.

24 juni 2024 om 09:55

Haha zo typisch hoe jij denkt dat Brobbey beter is dan Zirkzee. Kom je wel eens buiten Amsterdam?

24 juni 2024 om 10:00

Brobbey en Wieffer matige spelers noemen, tjonge. Je moet beide spelers proberen te laten spelen in hun kracht. Bij Brobbey houdt dat in dat je hem of in de zestien van de tegenstander in de voeten moet aanspelen of je moet hem op snelheid proberen weg te steken. Een hoge bal vanaf de flanken is aan Brobbey niet besteed. Wieffer is een uitstekende breker op het middenveld die de meeste aanvallen van de tegenstander eruit kan halen. Beiden zijn nog jong en zullen nog verder groeien. In beide spelers is veel interesse vanuit buitenlandse clubs. Maar die scouts zullen er allemaal geen kijk op hebben. Overigens zal Koeman gewoon Depay laten staan. Kunnen we de discussie hierover gewoon sluiten.

24 juni 2024 om 10:21

Hij is dan ook om precies te zijn geblesseerd geweest daarom had koeman hem in eerste instantie ook niet opgeroepen

24 juni 2024 om 10:35

@arsenal890; De hetze tegen Wieffer is erg overdreven. Ik was er ook een van maar heb mijn mening ook moeten bijstellen. Goede speler. Maar Schouten vind ik nog steeds een paar klasse beter. Ook dit EK een van de uitblinkers.

24 juni 2024 om 11:04

@zlatanfan4ever: helemaal mee eens. Ik zeg niet dat Brobbey moet spelen (ik zou gewoon Memphis en Gakpo omdraaien), maar mensen doen nu net over Zirkzee alsof dat de grote verlosser is, terwijl hij echt niet veel heeft gescoord in de afgelopen maanden. Sterker nog, ik denk dat de meeste mensen die om Zirkzee roepen hem nog niet eens 2 volledige wedstrijden hebben zien spelen.

24 juni 2024 om 11:13

@arsenal890,

De hetze tegen Wieffer is inderdaad onnodig, die heeft gewoon zijn waarde. Ik snap alleen je opmerking dat hij beter zou zijn dan Schouten niet. En gelukkig zijn de clubs gezien de interesse het daar mee eens.

Op zijn positie draait hij stukken beter weg, brengt veel meer rust en verlegd het spel sneller naar voren. Minder tackles nodig, minder vaak balverlies, wordt vrijwel nooit voorbij gedribbeld en veel minder overtredingen nodig.

24 juni 2024 om 11:24

Zirkzee heeft internationaal ook niks laten zien. En zo top is de Italiaanse competitie al lang niet meer. Zirkzee is gewoon een Depay 2.0 en zo een speler heeft oranje niet nodig. De rest van het team komt dan niet in hun kracht.

24 juni 2024 om 13:07

Doe onderzoek en je ziet het zelf.

24 juni 2024 om 09:36

Memphis valt tegen werkt hard dat wel.
Gapko zie je te weinig helaas. Hopelijk komt dat nog. Ik zou malen gebruiken die heeft meer in zijn mars dan Memphis.

24 juni 2024 om 09:58

Werkt hard? Hij heeft tegen frankrijk bijna geen sprintje getrokken of druk gezet. Gakpo is wel onze beste aanvaller op dit moment. Die heeft dreiging en veel meer rust dan de andere spelers voorin tot nu toe.

24 juni 2024 om 09:41

Ik zou dat eerlijk gezegd ook wel willen zien, Memphis is geen diepe spits. Heeft nooit echt gewerkt en werkt ook nu weer niet. Als Koeman het meeste uit Memphis wil halen, dan moet ie of zwerven achter de spits, of hangend op links. Nu speelt NL eigenlijk steeds zonder spits omdat Memphis 9/10x weg is. En ruimte creëren door diep te gaan komt al helemaal niet voor in zijn vocabulaire

24 juni 2024 om 09:56

Van alle spitsen in de selectie heeft Zirkzee veruit het laagste moyenne qua goals per gespeelde minuut. Hoezo hype? En tuurlijk is het een talent, maar vooral dat nog: een talent.

24 juni 2024 om 11:08

Net als Brobbey ook nog niks meer dan een talent, maar wat dat betreft hebben we gewoon geen andere opties als nederland zijnde. deze jongens moet je af en toe een kleine kans gunnen, maar een basisplek vind ik het nog niet waard

24 juni 2024 om 17:52

Dit lijkt me ook niet het moment om nog even iets uit te gaan proberen.
Je kan Zirkzee en/of Brobbey (en ze fit zijn want dat lijkt bij beiden een probleem) als de stand het toe laat morgen best minuten laten maken.

Ik ben nooit een Depay fan geweest, maar denk dat hij voorlopig de beste optie is die we hebben. Gezien de leeftijd van Brobbey en Zirkzee en hun potentie kan dat best over een paar maanden volledig anders zijn, maar voorlopig zie ik toch vooral een fysiek sterke diepe spits die veel kansen mist maar uiteindelijk nog tot aardig wat goals komt, en een technisch begaafdere spits die meer uit zakt alleen niet veel scoort (met 11 goals waarvan 2 pentalties komt hij ook niet in de buurt van de meest scorende spelers in de Serie A).

Ja je gooit er een polletje uit bij je lezers, 3x raden welke club het gros daarvan support.

Brobbey zal het niet beter doen dan Depay, heeft eigenlijk kwa type spel hetzelfde profiel. Willen we echt een vuist maken moet er een dynamischer type bij, aka Zirkzee.

24 juni 2024 om 09:15

Denk dat er genoeg ajacieden zijn die niet voor brobbey kiezen dus vind t best een verrassende uitslag

24 juni 2024 om 09:16

Denk het wel hoor, het lijkt me sterk dat mensen met een enigszins objectieve kijk er op, voor Brobbey kiezen

24 juni 2024 om 09:22

Ik ben voor Ajax maar we hoeven niet te doen alsof Brobbey ineens een a-motorische gnoom is. Overigens stem ik voor een combinatie van Brobbey en Depay, juist omdat Depay als valse spits beter in zn kracht staat.
Zirkzee ken ik niet goed genoeg (mag van mij ook spelen) maar gelukkig kijkt iedereen hier fanatiek naar Bologna.

24 juni 2024 om 09:24

En Weghorst is gewoon een supersub en Zirkzee heeft nog geen interland gespeeld haha. Gelukkig hoort Koeman bij die 8 procent en laat hij iemand die veel voor je betekent niet zomaar vallen.

24 juni 2024 om 10:20

Als je zo veel balverlies hebt als in de eerste twee wedstrijden moet je er gewoon een keer uit. Enige wat die momenteel doet is oranje benadelen. Er zijn zoveel spelers die veel hebben betekent voor nederland, maar je kan geen kansen blijven geven. Zodra het ergens om draait, verzaakt memphis als eerste

24 juni 2024 om 12:41

Want jouw objectieve kijk leidt je tot Memphis? Of Gakpo? Dat is te zien aan je Avatar ja... Pfff. Gakpo is veel te waardevol aan de zijkant. Met Lang of Berghuis in de selectie had ik graag Gakpo op 9 gezien. Memphis toont al ja-ren aan 1) alleen voor Memphis te spelen, 2) ieder tactisch plan om zeep te helpen met z'n onkunde in looplijnen en het snappen van die van z'n medespelers, en 3) tig kansen voor een goal nodig te hebben. Dus daarom niet Memphis, niet om z'n club. Niks tegen Atletico. Weghorst is nuttig, in z'n rol, niet in dit snelle omschakel-team. Dan is hij nog veel later op de plek dan de CV's bij een uitbraak van frimpong of Gakpo. Dáárom dus Brobbey. Als je er zo goed uitziet in dit abdominale Ajax en dan nog niet de kans krijgt van lui als jij, dan is dàt het teken van clubvoorkeur imo

24 juni 2024 om 12:46

@feliix dat ben ik toch niet helemaal met je eens, je kan er best objectief naar kijken en Brobbey boven Zirkzee verkiezen.

Het is ook niet zo dat Zirkzee de ene na de andere bal er in schiet. Hij is op dit moment zeker nog geen doelpunten machine, 11 goals waaronder 2 penalties is ook in de Serie A geen buitengewoon hoog aantal. Het is ook niet zo als 30 jaar geleden dat je met dat aantal boven aan de topscorers lijstjes komt te staan. Het zijn er ook 1 of 2 minder dan iemand als Koopmeiners er maakte bijvoorbeeld.

Technisch brengt hij veel meer dan Brobbey of Weghorst, maar je kunt je best afvragen of dat nou is waar dit Nederlands elftal behoefte aan heeft in de spits.

Het scorende vermogen is in mijn ogen toch het zwakste element in dit elftal. Daarom lijkt Depay mij voorlopig nog de beste optie, niet omdat hij nou zo goed is . Maar daar achter lijkt Brobbey (die overigens ook genoeg kansen mist) me als afmaker beter dan Zirkzee, en daarnaast voegt zijn power ook wel iets toe aan dit Oranje, een middenveld met Reinders, Schouten en Veerman loopt daar in ieder geval niet van over.

24 juni 2024 om 14:38

De meeste mensen hier hebben Zirkzee nog nooit een volledige wedstrijd zien spelen, maar klagen wel dat mensen niet objectief voor Brobbey kunnen kiezen. Hoezo hypocriet.

24 juni 2024 om 09:26

En alle supporters van alle andere teams in de eredivisie zullen tegen Brobbey stemmen.
Want zo werkt dat ook weer...
Dus dat is juist een nadeel voor Brobbey. Denk dat dit echt wel een realistische uitslag is hoor..

24 juni 2024 om 18:52

Ik mis mijn beste alternatief, Malen

24 juni 2024 om 09:30

Brobbey en Depay hebben echt niet hetzelfde profiel kwa speltype. En wat versta je onder dynamisch, want ook al heeft Brobbey genoeg minpunten dynamisch is hij zeker wel.

24 juni 2024 om 09:35

Ik vind ze qua spel ook wel op elkaar lijken hoor. Zijn allebei spelers die spelen als aanspeelpunt en het vooral moeten hebben van trekken en sleuren (ja Memphis was vroeger een technische buitenspeler met diepte maar daar is weinig meer van over)

24 juni 2024 om 09:47

Depay en Brobbey op elkaar lijken?
Brobbey moet het echt van zijn fysiek hebben en staat ook daadwerkelijk in de spits en niet vaak ergens anders.
Depay komt liever niet in de duels en zwerft over het hele veld.

Daarnaast is Brobbey veel minder technisch en speelt hij veel zakelijker. Terwijl Depay meer van de actie is en in de spits moet komen, terwijl Brobbey er al staat.
De één is een grote nummer 9 die sleurt, de ander een zwerver op alle plekken behalve de spits.

Ik zie weinig gelijkenissen.

24 juni 2024 om 09:56

Of je heb van 1 van twee nooit een wedstrijd gezien of je praat graag onzin.

Ze hebben kwa type spel niks gemeen.
Waar Depay alles draait om een Depay show met 0 rendament want hij denkt dat hij iedereen kan passeren en met een zwak schotje een keeper verassen.
Brobbey is een aanspeelpunt die af en toe een hard schot richting goal lost.
Maar vaker een bal afgeeft dan Depay.
Brobbey heeft meer passes in 1 wedstrijd dan Depay in een heel seizoen.

24 juni 2024 om 09:57

De trouwe en fanatieke fanbase van Feyenoord kaapt normaal elk willekeurig polletje. Nu is het opeens anders?

24 juni 2024 om 10:06

Ikzelf t zo zeggen,brobbey houdt wel een bal vast dat zeg ik als ajacied,maar ik zou malen in de spits zetten of gakpo en dan maken vanaf links!

24 juni 2024 om 10:14

Brobbey is een spits die in de punt blijft! Depay komt de bal halen.. Dus heel ander profiel

24 juni 2024 om 11:09

Depay en Brobbey zijn zeker niet hetzelfde type qua spel. Waar Brobbey gewoon in de spits staat en de bal vast houdt voor aansluiting, is Depay steeds weg uit de spits positie. Denk juist dat die 2 samen goed zou kunnen werken.

24 juni 2024 om 11:37

Ik heb niks gestemd, maar ik zie wel het liefst een type Brobbey/Weghorst hoe goed ik Zirkzee ook vind.

24 juni 2024 om 12:08

Zirkzee? Ik woon in bologna en volg bologna, ik begrijp werkelijk niet waar alle hype in Nederland vandaan komt. Ja, hij maakte wat goals maar viel verschrikkelijk stil en het spel was daarna abominabel. Maar blijf vooral teletekst bekijken jongens

Daar geeft Koeman niets om, wordt gewoon Memphis.

24 juni 2024 om 09:11

Terecht; het is geen democratie van mensen die geen verantwoordelijkheid dragen

24 juni 2024 om 09:17

Koeman draagt wel een verantwoordelijkheid om de beste op te stellen. Depay is dat duidelijk niet en al helemaal niet op een groot toernooi. Wanneer was zijn laatste goede wedstrijd op een eindronde? In Brazilië?

24 juni 2024 om 09:17

De beste man verloor 75% van zijn persoonlijke duels, had een passnauwkeurigheid van 63%, liep gaten dicht voor zijn teamgenoten en ging amper tot niet diep. Toen hij wel diepte hield ontstond er een afgekeurde goal en die vrije schietkans voor Xavi in de eerste helft.

De kritiek is volledig terecht.

24 juni 2024 om 09:24

Misschien kunnen we referendum houden 😉

24 juni 2024 om 11:24

Verantwoordelijkheid om de beste op te stellen?

Nee Koeman wilt zijn eigen carrière saboteren. Het lijkt me zo lastig om bondscoach te zijn, iedereen weet het altijd beter.

Ik ben al blij dat wij zijn afgestapt van die 5-3-2. Frimpong speelt vaker op rechtsbuiten en Blind speelt niet meer.

Xavi heeft hij op 10 gezet laatste keer, ik bedoel wat blijft er nog steeds om te zeuren? Depay speelde niet goed, maar is enige die wat zelf kan creeren en een gevaar kan maken. Hij heeft een tijd niet gespeeld dus heeft geen wedstrijdritme.

Ik verwacht gewoon Memphis in de spits. Ik zie niet voor me dat Koeman hem laat vallen. Anders had ie Wijnaldum al lang en breed laten vallen.

ou het kunnen dat de Brobbey stemmers iets hebben met de club uit Amsterdam. Want op basis van het seizoen van Zirkzee is dat een veel betere keuze. Verwacht dat het volgend jaar de vaste keus wordt.

24 juni 2024 om 09:15

Maar Brobbey kan zo goed met de rug naar de goal spelen!!!1!!!1!!

24 juni 2024 om 09:26

Ik zou niet voor hem kiezen maar net doen of dat geen kwaliteit is, is op zijn minst lachwekkend. Lukaku kan dat ook geweldig en die creëert constant ruimte en kansen voor zijn medespelers. Dat zou Brobbey ook prima kunnen.

24 juni 2024 om 09:33

Brobbey zou dat over 2/3 jaar inderdaad prima kunnen als basisspits. Nu komt hij pas net kijken en hij mist nog te veel kansen. Memphis is in staat om zich te herpakken let maar op.

24 juni 2024 om 09:41

Ik let al jaren op en de beste man verzaakt altijd wanneer het niveau omhoog gaat. Onze '' beste aanvaller '' is subtop en bewijst dat keer op keer.

24 juni 2024 om 09:45

We hebben 2 eindtoernooien met Memphis gespeeld en op 1 was hij eigenlijk geblesseerd en de ander was onder de Boer die er een zooitje van maakte. Memphis gaf al aan dat hij te veel op een eiland stond tegen Frankrijk en daarom zo beroerd speelde.

24 juni 2024 om 09:56

Depay heeft nog nooit wat gepresteerd op een eindtoernooi. Niet op het vorige Ek,niet op dit EK en ook niet in Qatar.

24 juni 2024 om 10:16

'Memphis is in staats om zicht er herpakken let meer op'. Daar is nog eens een nummertje over gemaakt, namelijk 'waiting for Memphis'. Zal vast nog wel op YouTube te vinden zijn😉

24 juni 2024 om 10:40

Dan had hij diepte moeten houden en ruimte moeten maken voor zijn medespelers om in de gaten te duiken. Maar hij kwam in de bal en speelde de meest simpele ballen achter en naast zijn teamgenoten. Hij moet de schuld bij zichzelf zoeken. Hii stond op een eiland door de manier waarop hij het invulde.

24 juni 2024 om 09:41

@ldw12: Hoe kom je erbij dat op basis van het seizoen Zirkzee een veel betere keuze is? Zirkzee was goed tussen september en begin december. Echter heeft hij vanaf medio december maar 4x gescoord in een half jaar tijd. Brobbey daarentegen is het hele seizoen vanaf begin tot eind sterk geweest qua leveren van goals en assists en punten pakken voor Ajax. Zonder zijn goals/assists was Ajax 9e a 10e geworden. Zonder Zirkzee was Bologna nog steeds wel 5e a 6e geëindigd..

24 juni 2024 om 09:55

Zirkzee heeft met zijn spel en G/A ervoor gezorgd dat Bologna het zo goed doet, zoals de statistieken uitwijzen. Brobbey heeft de eerste seizoenshelft niks gepresteerd, vandaar dat er zoveel kritiek kwam dat hij kansen mist. Dat ben je vergeten denk ik... Brobbey speelt in de Mickey Mouse competitie en Zirkzee in Italië. Uit je reactie blijkt ook wel dat je geen Bologna kijkt. Is niet erg maar dan moet je niet zo'n reactie plaatsen.

24 juni 2024 om 12:10

Kom eens met die cijfers dan… hier in bologna wordt er het laatst half jaar toch echt anders over zitkzee gesproken

26 juni 2024 om 10:44

@ Zeeburg: ik zal @arsenal890 maar even helpen, aangezien hij zo neerbuigend over de Nederlandse competitie doet, terwijl op de top6 van Italië na, de rest ook niet veel voorstelt. Daarnaast is arsenal890 denk ik zelf vergeten hoe goed Brobbey voor de winterstop al was (met o.a. goals tegen Marseille, PSV en Twente), ondanks dat ie wat 100% kansen miste.

Hierbij wat cijfers.

Zirkzee in alle competities (in 2946 minuten):
- t/m 31/12: 8 goals, 4 assists in 21 wedstrijden
- t/m 24/05: 4 goals, 3 assists in 17 wedstrijden
Totaal: 12 goals, 7 assists in 38 wedstrijden

Omgerekend qua speelminuten: 155 minuten nodig voor een G/a

Brobbey in alle competities (3370 minuten):
- t/m 31-12: 12 goals, 6 assists in 24 wedstrijden
- t/m 19/05: 10 goals, 6 assists in 19 wedstrijden

Toaal: 22 goals, 12 assits in 43 wedstrijden

Omgerekend qua speelminuten: 99 minuten nodig voor een G/a

Mooi hoe mensen altijd bepaalde dingen in hun hoofd halen door media, meningen van de Derksen/driessentjes of gewoon maar wat verzinnen, maar totaal geen kennis hebben van de echte cijfers.

26 juni 2024 om 10:44

mag weg..

24 juni 2024 om 09:56

Ik ben ook Ajacied, maar dat is voor mij niet een reden om voor Brobbey te kiezen. Sterker nog, gezien zijn blessuregevoeligheid zou ik dan misschien juist liever hebben dat hij niet speelt.
Objectief gezien moet Koeman gewoon kijken welke spits het beste bij het wedstrijdplan past. We hebben 4 spitsen die de positie allemaal op een andere manier invullen.

Memphis staat natuurlijk ook gewoon in de basis morgen. Ondanks dat ik hem een clown vind (wat me niets uitmaakt als die presteert, maar dus niet doet) moet je hem dan helemaal laten vallen? Koeman doet dat sowieso niet.

Zo te zien zijn de meeste respondenten voor Ajax, aangezien Brobbey van alle opties toch echt de minste keuze is. Wat wordt die gast omhoog geschreven zeg.

24 juni 2024 om 09:24

Als er iemand omhoog is geschreven is het Depay wel. Altijd onomstreden alsof hij messi is. Hieronder zegt ook iemand weer "by far de beste optie op dit moment". Het enige wat lachwekkend is is het onvoorwaardleijke vertrouwen in Depay. Maar met jouw foto van een psv er vraag ik me uberhaupt af of jij dan wel objectief bent.

24 juni 2024 om 09:42

Ik ben inderdaad voor PSV, maar beschouw mijzelf wel als redelijk objectief. Is aan anderen om te bevestigen of dat ook zo is. Ik benoem trouwens zelf niet dat Depay een god is hier, maar ik heb wel meer vertrouwen in Depay als in Brobbey, ondanks zijn matige optredens tot dusver.

Mijn spits zou zijn:
1. Depay/zirkzee
2. Depay/zirkzee
3. Malen
4. Gakpo
5. Weghorst
6. Brobbey

24 juni 2024 om 09:59

En op welke basis noem jij jezelf objectief?
Als je laatste paar seizoenen kijkt moeten we gewoon concluderen dat we geen goede spitsen hebben.
En ik denk dat je moet kiezen welke tegenstander moet je het spel maken dan weghorst of brobbey
Moet je uit omschakeling/counter dan beter Zirkzee of Malen.
Depay verdient het niet meer te spelen.

24 juni 2024 om 10:20

Objectief omdat ik mijn clubvoorkeur niet wil laten meespelen in Europees / internationaal voetbal.

Ook in het spel maken is Zirkzee een beter keuze dan Weghorst of Brobbey. Ik heb niet iedere wedstrijd van Bologna gezien maar wel een aantal, en als ik Zirkzee ergens goed in vind dan is het wel het voetballende gedeelte. Hij laat zijn teamgenoten echt beter spelen. Denk alleen niet dat Koeman een spits opstelt die hij eigenlijk niet had opgeroepen.

24 juni 2024 om 10:27

Ben het echt helemaal met je eens! Feliix Ik zou persoonlijk graag Malen en Gakpo samen voorin willen zien.

24 juni 2024 om 10:34

Je kracht zit hem voornamelijk in de rechterflank
Opstomende Frimpong en Dumfries als je hen het spel laat maken en voorzetten laat geven heb je met Weghorst meer gevaar als Zirkzee.

24 juni 2024 om 11:21

Ik moet zeggen dat ik vrijwel alleen de doelpunten heb gezien van Zirkzee dit seizoen. Maar op basis van wat ik heb gezien bij Anderlecht en Bayern lijkt wat mij betreft Zirkzee meer een type Depay. Uitzakken en meevoetballen. Dan denk ik dat je beter voor Depay kunt kiezen, gezien ervaring en inpassing in het team. Tegen Frankrijk zakte Depay steeds uit en stond er niemand in de spits. Weet niet of ze dat nodig hebben tegen oostenrijk, dat laat ik liever aan de analisten van Oranje over, maar dan zou ik toch eerder voor Brobbey kiezen dan voor Weghorst of Gakpo als je Depay wilt vervangen. Weghorst is ideaal voor laatste 10 minuten met zijn lengte en kopkracht als je met lange ballen gaat spelen. En vind hem voor 90 minuten niet goed genoeg. Gakpo staat liever op links en in de spits vond ik hem ook niet top bij Liverpool.Dus ik heb toch het idee dat je clubvoorkeur meespeelt als Brobbey op de laatste plek zet.

24 juni 2024 om 09:38

Dat is inderdaad wel duidelijk. Nou heeft Brobbey het natuurlijk wel goed gedaan dit jaar, maar het is wel lachwekkend hoe het allemaal gaat, ja. Die jongen was nota bene geblesseerd in de eerste twee wedstrijden. Zelfs als hij hoger in de pikorde stond, ga je hem natuurlijk niet zo snel weer voor de leeuwen gooien. Dat risico neem je alleen met absolute sterkhouders. Brobbey is nog niet eens tweede spits.

Ja hij speelt een waardeloos toernooi maar by far de beste optie op dit moment. Woutje lekker laten invallen. Depay gaat z'n waarde nog wel bewijzen dit toernooi! (Hoop ik...)

24 juni 2024 om 11:24

Ik hoop met je mee, maar heb in Qatar ook 5 wedstrijden tevergeefs gehoopt.

Memphis is niet doorslaggevend, maar mogelijk is er wel sprake van dat hij met zijn spel de spelers om hem heen beter laat voetballen. Beetje zoals Giroud op het WK. Ik ben geen fan van Depay, maar er is geen enkel argument te benoemen waarom een andere spits het beter zal gaan doen. Gakpo is al helemaal geen optie, die moet je ook lekker op zijn eigen plek laten staan.

Dat Memphis tegen Frankrijk zo slecht speelde neemt niet weg dat het nog steeds een van je betere aanvallers is, ik zou snappen als Koeman er nog vertrouwen in heeft hij hem weer in de basis zet maar dit keer mag hij hem wel gewoon op tijd wisselen als hij weer zo’n pot speelt..

Ik snap de vraag naar Zirkzee totaal niet. Hij heeft nog geen interland gespeeld en kwam ook nog later instromen vanaf zijn vakantie.

Bij Bologna doet hij het weliswaar goed, maar het is niet dat hij elke week scoort ofzo. En bij de eindtoernooien van jong oranje kon hij het nooit waar maken.

Toch zou volgens de poll 40% hem in de spits gooien.

24 juni 2024 om 14:02

Is voornamelijk doordat niet-ajacieden niet op Brobbey willen stemmen.

Als je als Koeman zijnde dan toch zo graag met Memphis wilt begint, waarom dan niet vanaf links en Gakpo in de punt? Gakpo is veel beter in staat om met een man in hun rug als aanspeelpunt te fungeren.

24 juni 2024 om 11:26

Gakpo speelt ook veel beter op links dan in de spits. Als je dan toch een aanspeelpunt wilt gebruiken kun je toch prima voor Brobbey kiezen, dat is zijn grote kwaliteit en misschien wel een van de betere aanspeelpunten van het hele toernooi.

24 juni 2024 om 12:50

Gakpo idd gewoon op links, Brobbey in de punt, Depay rechts naar binnen, vlak achter Brobbey en naast Simons, die als 10 meer naar links en wat verder naar achteren staat. Hierdoor zal ruimte ontstaan op rechts voor Dumfries.

Ik hoop zo dat Memphis scoort tegen Oostenrijk. Al zal de Telegraaf altijd iets nieuws verzinnen om te stoken. Elke keer hetzelfde met die krant.

24 juni 2024 om 10:13

Ik heb wel vertrouwen in een goal van Memphis. De druk is er namelijk grotendeels af, dan lukt het wel.

24 juni 2024 om 12:34

Heb er ook vertrouwen in!

Op dit forum zie ik soms dat mensen stellen dat Memphis het laat afzien tijdens toernooien.
Maar mensen vergeten de goals:
WK 2014 Groepsfase -- Goal tegen Australie
WK 2014 Groepsfase -- Goal tegen Chili
EK 2020 Groepsfase -- Goal Oostenrijk
EK 2020 Groepsfase -- Goal tegen Oekraine
WK 2022 1/8ste finale -- Goal tegen Usa

Vanuit de Telegraaf gaan alle schijnwerpers op Memphis. Vind hem onvoorspelbaar, dat maakt het zo gevaarlijk. Ja, hij kan/moet beter spelen en kritiek is logisch. Maar Memphis krijgt veel meer kritiek dan nodig is. Zonde dat de Telegraaf altijd onrust moet creeeren, is een soort verdienmodel.

Het feit dat Brobbey 35 procent van de stemmen heeft, zegt wel wat over de doelgroep van De Telegraaf. Hoe dan ook gaat er weinig veranderen. De overige spitsen zijn gewoon minder dan Memphis. Nou was hij tegen Frankrijk wel bagger, maar ik vraag me wel af of de rest het zoveel beter hadden gedaan. Als Memphis er al uit moet, zie ik liever Gakpo centraal voorin vanwege z'n schoten buiten de 16 en dan Malen in de basis. Toch zou ik Memphis gewoon opstellen. Er loopt momenteel nou eenmaal niets beters.

Bizar voor een land wat spitsen als Cruyff, Van Basten, Bergkamp, Kluivert, Van Nistelrooy, Van Persie heeft voortgebracht…

Malen, Gakpo, Frimpong met Xavi erachter

Net 'this is Why Manchester United Want Joshua Zirkzee' bekeken, zitten mooie dingen tussen! Maar goed, om nou op basis van een 'best of' compilatie iemand een basisplek te gunnen, is wellicht iets teveel van het goede..

Heel veel mensen roepen om Zirkzee, waar ik hem ook graag eens in actie wil zien. Echter heb ik net zoals de meeste alleen wat compilaties/korte video's van hem gezien, die er dan weer wel top uit zien, maar waar je geen volledig beeld van krijgt. Heeft wel z'n persoonlijke prijs bij Bologna gewonnen en geniet interesse van topclubs, erg benieuwd of hij bij Koeman de kans krijgt en of hij het waarmaakt.

Eerlijk is eerlijk. De stemmen zijn terecht. De vraag is of trainer Ronald dat ook vind. Wat speelt Memphis voorlopig een pover toernooi zeg. Hij moet als aanvalsleider toch echt beter zijn best doen. Met name tegen de Fransen was hij alleen maar aan het sjokken. Maar ook ik zie graag 1 van de twee andere spitsen, Brobbey of Zirkzee. Dit toernooi heeft geen 20 wedstrijden, als trainer Ronald nu niet wisselt lig je al te snel uit het toernooi.

Waar is Malen in dit rijtje? Gakpo komt op links toch aardig uit de verf. Raar dat zoveel mensen hem dan in de spits willen. Weghorst is een typische plan B spits. Zirkzee weet niemand hoe hij in nl elftal functioneert. Brobbey is voor mij degene die de voorkeur krijgt vooral omdat hij vooral in de 16 van de tegenstander te vinden zal zijn maar het is geen weelde

Ik wil iemand zien die trots is om het oranje shirt te dragen en bij het volkslied uit volle borst meezingt: Weghorst. Passie en liefde voor het land maken het verschil tussen winst en verlies.

Je bent na vanavond waarschijnlijk al door, minimaal bij de beste 3. Wil je verder iets in het toernooi betekenen, dan moet je- hoe fris en leuk en doch stug ze ook zijn- 'gewoon' van Oostenrijk kunnen winnen en met overtuigend voetbal. Je moet ook voor die eerste plek gaan om een beetje gunstig in het schema uit te komen. Kortom, Koeman en de spelers hebben iets te bewijzen. Ik verwacht dat Koeman 'gewoon' met Memphis gaat beginnen in de punt. Geef hem die kans dan ook maar, maar is het weer zo pover dan in de rust ingrijpen en op zijn minst een hele helft anderen de kans geven. Dat geldt niet alleen voor Memphis, maar ook voor bijvoorbeeld Dumfries en Simons. Dumfries zelfs dusdanig dat je hem wat mij betreft al vanaf het begin op de bank kunt zetten.

Waarom wordt Bergwijn nergens genoemd? Hij is misschien niet de meest voor de hand liggende aanvaller tegen Oostenrijk, maar tegen ploegen waarbij je meer ruimte krijgt wel.
Op de trainingen oogt hij gretig heb ik begrepen.

En ik nog even denken dat het over Zirkzee ging, maar tuurlijk over Brobbey. Snappen die stemmers wel dat hij niet fit was aan het begin? Zo jammer dat zelfs met een EK, die brillen blijven bestaan

24 juni 2024 om 10:41

Ik denk dat als alle spitsen 100% fit zijn, hij nog vertrouwen in Depay blijft houden, denk dat die bril eens af moet

Gakpo in de spits, Malen links en Frimpong rechts. Gakpo en Malen kunnen af en toe van positie wisselen.

Tweede helft experimenteren met Zirkzee spits en Depay vanaf de zijkant in een vrije rol.

Ik denk dat Zirkzee wel voor een verrassing kan zorgen, maar Brobbey is ook een optie. Al met al weet ik eigenlijk wel zeker dat deze 2 spelers, of eigenlijk 3 (Malen) het op dit moment beter zullen doen dan Depay. Depay is een goede voetballer, maar op dit moment zijn er betere Nederlandse spitsen. Met alle respect voor Depay.

Memphis nu uit de basis halen is verstandig. Je bent in principe al door. Nu kan een andere spits wennen. Weghorst is de ideale pinchhitter, dus die niet in de basis.
Dan blijven Zirkzee en Brobbey over. We missen in dit team wat diepgang. We hebben met memphis een spits die veel inzakt. Zirkzee is net zo'n spits. Dus dan is het toch logisch met een spits te gaan spelen die diep blijft? Die sterk aan de bal is en een bal kan vasthouden, aangezien we vooral veel counteren tegen de topploegen.

Ik zou altijd mét Memphis spelen, maar niet in de spits. Memphis kan veel beter, dat weten we allemaal. Het is echter duidelijk een linksbuiten met een vrije rol i.p.v. een spits. Gakpo is ook veel te belangrijk en kan je er ook niet uithalen, maar ik denk dat die meer in de spitspositie kan uitrichten dan Memphis. En nog belangrijker, hij zal denk ik voor een betere bezetting zorgen voor de goal. Memphis trekt altijd uit de spits, waardoor de bezetting gewoon slecht is bij aanvallen. Dat iedereen nu ineens roept om Zirkzee vind ik persoonlijk een beetje belachelijk. Bijna niemand hier heeft hem dit jaar meer dan 2 wedstrijden zien spelen, maar toch moet hij in de spits? Ook voor Brobbey lijkt het me te vroeg, al vond ik wel dat hij de rest van het team beter liet spelen in de oefenwedstrijden voor het EK. Weghorst moet in mijn optiek gewoon pinchhitter blijven, aangezien hij de enige is die vanaf de bank écht het verschil kan maken.

Ik zou Brobbey wel eens willen zien op de positie van Depay. Die kan niet minder brengen dan Depay, Brobbey zal gretig zijn.

Tja, wat het volk wil heeft 0 waarde. Koeman trekt toch wel zijn eigen plan.

Waarschijnlijk zal die Depay laten staan. En hopelijk komt er dan eens uit.

Maar het zou me ook niet verbazen als hij een Brobbey of Zirkzee er neerzet morgen.

Brobbey is wmb de laatste in de pikorde. Van dat type vind ik Weghorst een stuk beter en wil je iemand die kan voetballen zou ik Zirkzee opstellen.

Overigens allemaal zinloos, want Koeman gaat Memphis er niet uit halen.

Enige serieuze alternatief voor Depay is Zirkzee. Ik weet niet of die al weer helemaal fit is.

Als je met Memphis speelt, zet hem dan achter de spits. Niet als nummer 9 in een 4-3-3. Dat is hij niet. Ook nooit geweest ook. Ik zie liever Zirkzee of Brobbey in de spits, en dan Gakpo en Memphis daarachter.

Ik zou gewoon lekker met de Depay - Brobbey/zirkzee - Frimpong spelen

Ik zou Brobbey opstellen. Uiteraard heeft hij het nog niet bewezen in oranje maar ik denk dat hij wel een type spits is dat Nederland goed kan gebruiken op dit moment. Een kapstok en aanspeelpunt. Ik moet wel zeggen dat ik Zirkzee niet goed genoeg ken. Als die vergelijkbare kwaliteiten maar dan op een hoger niveau kan brengen is dat ook prima. Memphis faalt tot nu toe en Weghorst is gewoon niet goed genoeg voor een wedstrijd in de basis. Ik begrijp ook niet wat Ajax daar mee wil nu ze Brobbey al hebben.

Gakpo is geen spits. Mist daarvoor de fysiek en kan ook niet koppen. Dat laatste is toch wel heel belangrijk voor een spits. Gakpo is het beste als hij van links naar binnen kan komen en dan met rechts uithalen.

Weghorst en Brobbey missen techniek om een bal vast te houden. En Brobbey is ook een zwakke kopper.

Blijven Depay en Zirkzee over. Depay is fysiek sterk en heeft bewezen dat hij kan scoren. Voor de flanken mist hij snelheid. Zirkzee is redelijk snel en heeft bewezen dat hij scorend vermogen heeft.

Ik zou ook wel is Zirkzee aan het werk willen zien als spits. Maar ja Memphis onder Koeman is gewoon een onbetwiste basisspeler. Maakt niet uit dat hij al twee eindtoernooien bagger speelt, hij heeft veel krediet.

Voor Koeman is het helemaal geen dilemma. Wat wij er ook van vinden. Die zet Depay als 1 van de eerste op het wedstrijdformulier. Bovendien is Zirkzee ziek en Brobbey niet 100% fit.

Ik hoop dat Koeman lering heeft getrokken uit de afgelopen 4 wedstrijden en concludeert dat De Vrij & Van Dijk als centrale duo en Depay in de spits niet werkt.

Ik zou hem aanraden (hij leest dit vast niet....) om met de volgende 11 te beginnen:
Verbruggen
Dumfries-De Ligt-Blind-Aké
Schouten-Simons-Reijnders
Depay-Brobbey-Gakpo

Als Depay de vrije rol krijgt, is hij op zijn best. Brobbey kan heel goed als kapstok fungeren. En met hem kan je ook diep spelen (wat niet kan met Weghorst). Ik denk dat deze aanval incl. Simons levensgevaarlijk zou kunnen zijn. Depay, Simons en Gakpo kunnen met elkaar gaan rouleren, ze kunnen allen rechtsvoor, linksvoor en op 10 spelen.

Blind is als passer zoveel beter dan wat wij nu hebben. Oostenrijk speelt trouwens ook met 2 spitsen, dus pakken De Ligt en Aké hun 2 spitsen en is Blind de vrije man die rugdekking moet geven. Dat kan hij prima, omdat hij positioneel vrijwel altijd goed staat. Dumfries mag lekker op de brommer over rechts gaan, as usual.

Met dit team gaan we sowieso winnen van Oostenrijk.

Ah Telegraaf! Leuk en aardig, maar doen we niks mee. Depay is gewoon de spits van NL. Er zijn geen betere alternatieven. Of je moet een heel ander systeem gaan spelen, maar zo gek is Koeman niet.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren