voetbalzone

Teleurgestelde Kuyt: 'Galatasaray moet zich als een kampioen gedragen'

Daniel Cabot Kerkdijk13 mei 2013, 09:05
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2013, 09:05
Advertentie

Fenerbahçe zegevierde zondag met 2-1 over aartsrivaal Galatasaray, maar de club van Wesley Sneijder zat na afloop niet bij de pakken neer. Hoewel de landstitel vorige week al in de wacht werd gesleept, koos men ervoor om het kampioenschap uitgebreid op het veld van de aartsrivaal te vieren. Het feest ging door in de kleedkamer, waar de muren van handtekeningen werden voorzien.

"Ik ben zeer teleurgesteld in de houding van het merendeel van de spelers van Galatasaray", verzekerde Kuyt na afloop van de krachtmeting. "Ik heb nog nooit een team iets zien vieren na een nederlaag. Ik ben vooral teleurgesteld vanwege de incidenten van vorig seizoen. Iedereen weet wat hier is gebeurd toen Galatasaray als kampioen in dit stadion kwam", doelde de Nederlander op de ongeregeldheden.

"Turkse mensen zijn zeer emotioneel", vervolgde de ex-speler van FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool. "En dat is mooi, het hoort bij de Turkse cultuur. Maar ik snap niet waarom Galatasaray op zo'n manier wil provoceren. Als je een kampioen bent, moet je je ook als een kampioen gedragen. En ze hadden vandaag (zondag, red.) op het veld moeten laten zien dat ze een echte kampioen zijn, door ons te verslaan. Maar goed dat is hun verantwoordelijkheid, we kijken uit naar komend seizoen."

Bekijk hier foto's van de provocaties

Bezig met laden …