voetbalzone

Teleurgestelde Makaay: 'Dit is ontzettend balen'

15 aug 2008, 17:04
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2008, 17:04
Advertentie
Roy Makaay zal zijn steentje niet meer kunnen bijdragen tijdens de weg naar goud op de Olympische Spelen in Peking. De aanvaller kreeg vandaag te horen dat hij een breukje in zijn voet heeft en dat hij de aankomende weken niet beschikbaar zal zijn. Een pijnlijk moment voor zowel de Jong Oranje àls Feyenoord, dat de spits even moet missen.

"Het is ontzettend balen, want ik heb hier de hele zomer naartoe gewerkt", reageerde de aanvoerder van de Olympiërs nadat hij de uitslag van de scans hoorde. "De Olympische Spelen houden hier voor mij op. Ik kwam hier om een medaille te halen. Dat kan natuurlijk nog steeds, al kan ik er helaas mijn steentje niet meer aan bijdragen."

Mocht Nederland in de kwartfinale Argentinië verschalken, dan zal bondscoach Foppe de Haan een vervanger oproepen voor Makaay. Naar alle waarschijnlijkheid zal Nordin Amrabat dan het vliegtuig richting China nemen om de aanval van Oranje te ondersteunen. De PSV'er staat op de reservelijst van de bondscoach.

Feyenoord
In Rotterdam heeft men met verbijstering kennis genomen met de fysieke gesteldheid van Makaay. Trainer Gertjan Verbeek was in eerste instantie het al niet eens met de keuze van de aanvaller om af te reizen naar de Olympische Spelen. Hij werd echter nog bozer toen De Haan besloot om hem in te laten vallen tegen de Verenigde Staten, terwijl Makaay toen al geblesseerd was.

"De medische staf van het olympisch team had gezegd dat er geen risico was, omdat er niets was beschadigd. Nu blijkt dus dat ze dit hebben gemist. Roy had een bloeduitstorting en dan kun je wel een scan maken, maar dan ziet alles er troebel uit en kun je beschadigingen niet zien. Die hebben ze nú pas gezien", aldus de trainer tegenover Voetbal International.

"Dinsdag begint Roy bij Feyenoord aan zijn revalidatie", vervolgde Verbeek zijn reactie omtrent de blessure van zijn steraanvaller. "Ik weet niet hoe lang ik hem moet missen, dat kan twee weken zijn, vier weken, zes weken, maar ook langer."

Makaay zelf was echter positief over de gesteldheid van zijn blessure. De aanvaller denkt dat het kwetsuur snel zal helen, zodat hij weer gauw van de partij zal zijn voor Feyenoord. De seizoensstart zal de spits echter sowieso missen. "Ik heb wel goede hoop dat ik snel weer op het veld sta, want ik kan alles behalve met de wreef schieten. Dat ik tegen de Verenigde Staten en Japan heb gespeeld, heeft de blessure niet verergerd."
Bezig met laden …