voetbalzone

‘Teleurstellend dat ik via sms moet vernemen dat ik ben ontslagen’

Daniel Cabot Kerkdijk23 jan 2014, 20:30
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2014, 20:30
Advertentie
voetbalzone

Paul Ince fungeert sinds afgelopen week niet langer als manager van Blackpool, dat uitkomt in de Championship. De 46-jarige oefenmeester werd ontslagen wegens de slechte resultaten. Blackpool verloor negen van de laatste tien duels en zodoende kwam er na nog geen jaar een einde aan de samenwerking tussen de oud-international en the Seasiders.

Ince, oud-speler van West Ham United, Manchester United, Internazionale en Liverpool, kreeg het nieuws over zijn congé echter niet persoonlijk te horen. Hij ontving een sms van voorzitter Karl Oyston en dat was het. “Het was zeer teleurstellend dat ik via een sms moet vernemen dat ik ben ontslagen”, laat Ince donderdagavond aan diverse Britse media weten. “Afgelopen zondag had ik een zeer lange vergadering met de voorzitter en was er op geen enkel moment sprake van een ontslag.”

Oyston beweerde dat hij Ince maar niet te pakken kon krijgen. De oefenmeester was afwezig omdat hij bezig was met behalen van het trainersdiploma Uefa Pro Licence. Ince wordt ook verweten dat hij er niet in is geslaagd om een lijst met potentiële transferdoelwitten te maken. “Al met al is dit een zeer leerzame ervaring geweest.” Onder leiding van Ince bleef Blackpool afgelopen seizoen behouden voor de Championship en kende men dit seizoen de beste seizoenstart ooit in de clubgeschiedenis.

Bezig met laden …