voetbalzone

Teleurstellend Spanje verliest opnieuw en is al uitgeschakeld

Bart Kruyt29 jul 2012, 22:42
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2012, 22:42
Advertentie

De hoop van Spanje op een gouden plak voor de Olympische voetbalploeg is voorbij. De Zuid-Europeanen werden vooraf genoemd als een van de favorieten voor de eindzege, maar verloren in de eerste speelronde van Japan en lieten zich zondagavond ook verrassen door Honduras: 0-1. Na twee nederlagen is het voor Spanje niet meer mogelijk om de knock-outfase te bereiken: de ploeg speelt woensdag nog tegen Marokko en gaat vervolgens naar huis.

/

Het is een bittere pil voor spelers als David De Gea, Jordi Alba en Juan Mata, die toch heel wat meer van dit toernooi hadden verwacht. Spanje had het geluk simpelweg niet aan haar zijde: de ploeg raakte in totaal drie keer het houtwerk en miste verschillende grote kansen, nadat Jerry Bengtsson Honduras al in de zevende minuut op voorsprong had gezet. De aanvaller sprong bij een voorzet van Roger Espinoza hoger dan Jordi Alba en liet De Gea geen kans met een geplaatste kopbal.

Spanje moest zodoende al vroeg in de achtervolging en Mata kreeg een paar mogelijkheden, maar was niet scherp in de afronding. Espinoza zette Honduras vervolgens bijna op 0-2, maar raakte de paal, voordat Spanje driemaal het houtwerk raakte: Adrian López, Iker Muniain en Rodrigo hadden pech. Honduras hield met pijn en moeite stand en sleepte de overwinning uit het vuur, waardoor Spanje over vier dagen (daags na de wedstrijd tegen Marokko op Old Trafford) naar huis kan.

Bezig met laden …