voetbalzone

'Teleurstellende Depay noodzaakt Van Gaal om verhuur te beëindigen'

Daniel Cabot Kerkdijk08 nov 2015, 06:45
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2015, 06:45
Advertentie

Manchester United overweegt om Adnan Januzaj eerder naar Old Trafford terug te halen, zo verzekeren diverse Britse media zondag. De aanvallende middenvelder is deze voetbaljaargang uitgeleend aan Borussia Dortmund, in de hoop dat de twintigjarige Belg meer speelminuten zou gaan maken. Daar is nog niet veel van terechtgekomen.

voetbalzone

Januzaj speelde tot dusver maar negen duels voor Borussia, waarvan liefst zeven keer als invaller. Het tot dusver goede seizoen van het team van Thomas Tuchel zorgt ervoor dat het voor de Belgisch international lastig is om een basisplaats af te dwingen. Louis van Gaal liet Januzaj vorig seizoen bij Manchester United tussen bank en basis schommelen, maar hij zou de middenvelder naar verluidt meer speeltijd willen gunnen als hij daadwerkelijk eerder zou terugkeren naar Engeland.

Van Gaal erkende onlangs dat de selectie van Manchester United nu al de gevolgen ondervindt van een vermoeiend seizoen. De manager stemde in met de verhuur van Januzaj omdat hij hoge verwachtingen had van Memphis Depay en Ashley Young. Beiden stellen echter teleur en krijgen de laatste weken veel kritiek te verduren.

Het is onduidelijk of Borussia Dortmund medewerking zou willen verlenen aan het voortijdig beëindigen van de huurovereenkomst. Januzaj wil hoe dan ook in beeld blijven bij bondscoach Marc Wilmots, met oog op het EK van volgend jaar zomer in Frankrijk.

Bezig met laden …