voetbalzone

'Telkens als we naar de stand kijken, lachen we ons kapot'

Erik van Dam14 okt 2010, 08:07
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2010, 08:07
Advertentie

In Mainz reiken de bomen dit seizoen tot aan de hemel. De nummer negen van vorig jaar blijft maar winnen in de Bundesliga en heeft na zeven speelronden nog geen punt weggegeven. Sami Allagui (24) is één van de pijlers onder het succes; de Tunesiër trof al drie keer doel in vijf wedstrijden en laat zien het niveau van Duitsland uitstekend aan te kunnen. Drie jaar geleden was hij nog te licht voor Anderlecht.

/

In gesprek met Het Nieuwsblad stelt Allagui echter dat hij niet bezig is revanche te nemen. “Ik heb altijd een goeie relatie gehad met Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock. Ik kijk met een dubbel gevoel terug op Anderlecht. Door de technische trainingen werd ik een betere voetballer, maar hoewel ik soms meer dan twintig goals per seizoen maakte bij de beloften kreeg ik nooit een kans bij de A-ploeg. Ik mocht wel meespelen in oefenmatchen tegen Real Madrid en Panathinaikos, maar in de competitie kwam ik niet verder dan één invalbeurt tegen La Louvière. De man die toen trainer was (Franky Vercauteren, red.) moet zich nu toch vragen stellen als hij me nu bezig ziet.”

“Mainz 05 is wereldnieuws”, beschouwt Allagui zijn huidige sportieve situatie bij Die Nüllfünfer. “Ik heb thuis satelliet-tv. Als ik een Italiaanse sportzender opzet, gaat het over Mainz. Kijk ik naar de Arabische tv, dan zie ik de goals die we hebben gemaakt. Ongelofelijk.” FSV Mainz staat dan ook op kop met drie punten voorsprong op achtervolger Dortmund en al dertien op titelfavoriet Bayern. “Telkens als we hier het klassement bekijken, lachen we ons kapot. Zo onrealistisch. Vorig seizoen eindigde Mainz negende en dat was al uitstekend. Voor dit jaar was het behoud veiligstellen onze eerste zorg, maar nu schrijven we plots geschiedenis.”

Bezig met laden …