voetbalzone

Telstar baalt: 'Per ongeluk innemen van verboden middelen is eenvoudig'

Matthijs van Laar28 dec 2015, 19:15
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2015, 19:15
Advertentie
voetbalzone

Telstar werd maandag geconfronteerd met het bericht dat speler Kevin van Essen voor twee jaar is geschorst vanwege het gebruik van het verboden middel furosemide. De Jupiler League-club verwijt de KNVB niks en legt zich neer bij de strafmaat, maar pleit wel voor meer bewustwording onder voetballers.

De club stelt voorop dat de speler in kwestie zelf onachtzaam is geweest. “Het per ongeluk innemen van verboden middelen is eenvoudig. Spelers gebruiken voedingspreparaten, vitaminetabletten en andere supplementen om gezond te blijven en het herstel te bevorderen”, stelt de club in een statement op de officiële website. Deze middelen dienen echter op de goedgekeurde lijst te staan en sporters moeten dat zelf controleren met behulp van een arts.

“Sinds het geval van Kevin bij Telstar bekend werd, hebben de spelers de goedgekeurde lijst consequent geraadpleegd en desondanks heeft de club in drie gevallen geconstateerd dat de raadpleging onvoldoende is geweest”, gaat men verder. De club maakt zich daar zorgen over. “We hopen allereerst dat de strafmaat en financiële status van de sporter op elkaar worden afgestemd. Ten tweede adviseert Telstar voetbalclubs zowel in het betaald als het amateurvoetbal de bewustwording onder spelers en speelsters verder te vergroten.”

De schorsing betekent dat Van Essen tot 28 december 2017 is uitgesloten van deelname aan alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB. De 26-jarige Van Essen was bezig aan zijn vierde seizoen bij Telstar en deed in dit voetbaljaar nog in zestien competitiewedstrijden mee. Na de winterstop kan hoofdtrainer Michel Vonk dus geen beroep meer doen op de middenvelder.

Bezig met laden …