Telstar beslist vissersderby in slotminuten en klimt naar tweede plek

Thijs Post25 aug 2013, 16:26
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2013, 16:26

Het is FC Volendam niet gelukt om zich naast FC Dordrecht te nestelen aan de kop van de Jupiler League. Bij een zege op SC Telstar was het andere Oranje op gelijke hoogte gekomen met de lijstaanvoerder, maar in eigen huis ging de ploeg van trainer Hans de Koning in de slotfase de boot in. De vissersderby eindigde in 1-2 en Telstar wipt zodoende over Volendam in de rangschikking.

/

Al na drie minuten was Volendam op achtervolgen aangewezen. Jeffrey Ket kopte een voorzet van Daryl van Mieghem binnen. Diezelfde Van Mieghem was even later dicht bij de tweede treffer, ware het niet dat zijn inzet maar net langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdween. Op slag van rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en de bezoekers waren niet blij met die treffer. Terwijl Van Mieghem geblesseerd op de grond lag voetbalde FC Volendam verder en die aanval zou een strafschop opleveren. Robert Mühren schoot raak.

De beste kansen in de tweede helft waren voor de thuisploeg. Eerst voorkwam Calvin Mac-Intosch een bijna zekere 2-1, later werd een doelpunt van de Volendammers afgekeurd. In de absolute slotfase zorgde Telstar voor een stunt door alsnog de drie punten te pakken. Keeper Roy Pistoor van FC Volendam ging de fout in, Mac-Intosch lette goed op en prikte binnen voor de 1-2. Met de drie punten is Telstar nu de directe achtervolger van koploper FC Dordrecht, dat tien punten heeft. Telstar heeft er negen.