voetbalzone

Telstar-revelatie Plet wil niets voorspellen

13 nov 2008, 22:39
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2008, 22:39
Advertentie
Glynor Plet is dit seizoen één van de revelaties in de Jupiler League. Namens Telstar trof hij in vijftien wedstrijden al elf keer doel, waarmee hij verantwoordelijk is voor de helft van de totale productie voor de ploeg uit Velsen. In AD/Sportwereld reflecteert de 21-jarige spits de voorbije seizoenen. “De eredivisie? Het zou mooi zijn als ik eens een keer op dat niveau zou kunnen spelen.”

Na de jeugdopleiding van Haarlem te hebben doorlopen, koos Plet ervoor om bij amateurclub Argon een doorstart te maken in zijn nog prille carrière. Zijn verdienstelijke spel leverde hem een contract op bij FC Den Bosch, waar hij tot één treffer in achttien wedstrijden kwam. Plet kwam voor zijn gevoel echter te weinig aan spelen toe en verkaste opnieuw naar een amateurclub; FC Lisse. Door wederom veel indruk te maken bood Telstar hem een contract aan tot 2010, hetgeen hij nu al grotendeels terugbetaalt met elf doelpunten.

“Mijn vader adviseert mij in de keuzes die ik maak”, zegt Plet in AD/Sportwereld. “Toen ik bij Haarlem speelde, zei hij tegen mij: “Ik zie bij de club weinig jongens die doorstromen naar het eerste.” Amateurclub Argon was volgens hem een betere manier om in het profvoetbal terecht te komen. Dat vond ik eerst maar een rare gedachte. Later besefte ik dat hij gelijk heeft gekregen.”

Plet moet het naar eigen zeggen niet hebben van zijn snelheid, maar eerder van zijn inzicht en het op de juiste tijd op de juiste plaats staan. “Pure snelheid heb ik niet. Dit seizoen loopt het lekker. Ik profiteer van het goede spel van mijn ploeggenoten Raymond Fafiani en Richmond Bossman. Zij zorgen dat ik vaak in scoringspositie kom. Het gaat goed, maar ik durf niet te voorspellen hoeveel doelpunten ik dit seizoen maak. Vorig seizoen zei ik dat ik er vijftien zou maken voor FC Lisse. Dat is precies uitgekomen.”
Bezig met laden …