voetbalzone

Telstar stopt noodgedwongen met beloftenteam

23 apr 2009, 21:12
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2009, 21:12
Advertentie
Telstar stopt met ingang van het nieuwe seizoen met het beloftenelftal. De zestien spelers van Jong Telstar zijn afgelopen week van de beslissing op de hoogte gebracht. Het opheffen van de beloftenselectie levert een jaarlijkse besparing op van 90.000 euro. Ook TOP Oss, Go Ahead Eagles en AGOVV stoppen met hun tweede teams.

"Verschillende zaken spelen een rol", vertelt algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar in het Haarlems Dagblad. "De KNVB is bezig met het herinrichten van de beloftencompetitie. De bond komt met zwaardere eisen. Vanaf 2010/11 gaan de richtlijnen voor beloftenteams dermate veranderen, dat je als club rekening moeten houden met een verdubbeling, zoniet een verdrievoudiging, van de kosten."

"Als je dat feit bovendien plaatst in het kader van de samenwerking met AZ op het gebied van de regionale jeugdopleiding, maakt dat we het geld voor het beloftenteam veel liever steken in andere zaken. Zoals de A-selectie. Verder speelt mee dat het rendement van Jong Telstar in financieel opzicht nihil is geweest. De laatste vier, vijf jaar is geen zelf opgeleid talent meer verkocht", aldus het bestuurslid van de Velsenaren.
Bezig met laden …