voetbalzone

Temperamentvolle Valdivia weer in opspraak

08 nov 2007, 06:44
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2007, 06:44
Advertentie
De Chileen Jorge Valdivia is een heetgebakerd mannetje. Voor de middenvelder van Palmeiras zit het Campeonato Brasileiro er namelijk alweer op. Valdivia kreeg na een vechtpartij met twee tegenstanders een schorsing van vijf duels aan de broek.

Valdivia kreeg in het duel met Vasco da Gama mot met Alan Kardec, die enkele rake klappen kreeg. Niet veel later, toen hij van het veld afliep, kreeg ook Thiaguinho te maken met de vuisten van de Chileen.

Het laatste incident werd niet waargenomen door de arbiter, maar op basis van televisiebeelden kwam de tuchtcommissie alsnog tot een oordeel. De landstitel is al in het bezit van Sao Paulo, maar Palmeiras maakt nog kans op een plaats om bij de eerste vier te eindigen en zich zo te plaatsen voor de Copa Libertadores.

Valdivia werd afgelopen zomer samen met nog vijf andere internationals maar liefst twintig interlands geschorst. Het zestal zou zich tijdens de Copa América behoorlijk hebben misdragen in het spelershotel. Drie dagen na het incident kreeg Chili met 6-1 klop van Brazilië.
Bezig met laden …