voetbalzone

Ten Cate gelukkig na 'zeer terechte' overwinning

26 nov 2008, 22:55
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2008, 22:55
Advertentie
Voorafgaand aan het duel met Panathinaikos stelde Inter-coach dat hij niet zozeer bang was voor de tegenstander, maar wel voor zijn eigen ploeg. “We hebben afgelopen weekend zo goed gespeeld, dat we”, stelde de Portugees. Henk ten Cate snapte wat Mourinho bedoelde: “De overwinning voor ons was zeer terecht.”

De Nederlandse oefenmeester zorgde met zijn Panathinaikos voor de grootste verrassing van de Champions League-avond door met 0-1 zege te vieren. Volgens Ten Cate was de nipte zege verdiend. "Zij creëerden helemaal niks”, zei de coach in gesprek met het ANP. In de rust heb ik toen gezegd: 'We kunnen hier winnen'. We speelden in de tweede helft met lef en dat betaalde zich uit."

"Na de goal was het alle ‘hens aan dek’ en zorgen dat je geen tegendoelpunt te verwerken krijgt”, vervolgde Ten Cate zijn analyse. “We hebben hard gewerkt en geknokt en de uitslag vind ik zeer terecht. Thuis speelden we ook al goed tegen Inter, maar toen sloegen zij toe in de counter. Nu zat het verdedigend wel snor, want het spitsenduo Ibrahimovic/Adriano kwam in het hele stuk niet voor."

De nederlaag die Inter leed deed de Italiaanse grootmacht overigens weinig, want dankzij de puntendeling tussen Anorthosis Famagusta en Werder Bremen is de equipe van Mourinho zeker van de knock-outfase. Panathinaikos en Famagusta strijden voor het tweede ticket, terwijl Werder Bremen enkel nog kans maakt op UEFA Cup-voetbal.
Bezig met laden …