voetbalzone

‘Ten Cate heeft het een beetje gehad met Nederland’

04 sep 2008, 15:09
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2008, 15:09
Advertentie
Henk ten Cate en Gerard van der Lem zijn met ‘hun’ Panathinaikos de enige Griekse club in de Champions League. In Sportweek vertelt Van der Lem over de loting in de Champions League en de reden waarom Ten Cate de Nederlandse pers niet te woord wil staan.

“Henk heeft het een beetje gehad met Nederland”, aldus Van der Lem. “Hij praat met de Griekse pers en daar heeft hij zijn handen vol aan. Het is hier een compleet gekkenhuis wat dat betreft. Er zijn tien dagelijkse sportkranten en die moeten allemaal vol.” Ten Cate vertrok kort na aanvang van het seizoen bij Ajax, om als veldtrainer aan de slag te gaan bij Chelsea. Na het ontslag van hoofdtrainer Avram Grant moest Amsterdammer ook zijn biezen pakken.

Tegenwoordig is hij dus weer succesvol. Panathinaikos zit in de Champions League in een poule met Internazionale, Werder Bremen en het onbekende Anorthosis Famagusta. Van der Lem: “Best een aardige ploeg hoor, die laatste. Vergis je niet. Daar hebben die Cyprioten een boel geld ingestoken. We hebben in Griekenland een ploeg die de titel kan winnen, maar in Europa zal het nog moeten blijken of we ons kunnen meten met de andere ploegen.”
Bezig met laden …