voetbalzone

Ten Cate is Eredivisie te slim af en haalt Bjärsmyr

14 jul 2009, 12:34
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2009, 12:34
Advertentie
AZ en FC Groningen kunnen de komst van Mattias Bjärsmyr op hun buik schrijven. IFK Göteborg, de huidige werkgever van de Zweedse verdediger, bevestigt dinsdag dat de 23-jarige international voor een half miljoen euro aan Panathinaikos is verkocht.

Bjärsmyr zal op korte termijn een medische keuring in Griekenland ondergaan, waarna hij voor vier jaar aan de club zal zijn verbonden. Daarmee is Panathinaikos-trainer Henk ten Cate enkele Nederlandse clubs te slim af. De voorbije maanden zou Bjärsmyr namelijk ook op de verlanglijst van AZ en Feyenoord hebben gestaan. AZ-preses Dirk Scheringa ontkende dergelijke interesse in Bjärsmyr echter. Feyenoord maakte de interesse wel kenbaar.

Met Bjärsmyr haalt Ten Cate een veelbelovende verdediger naar zijn club. De afgelopen vijf jaar speelde de Zweed ruim 180 wedstrijden voor IFK Göteborg. In januari van het vorige jaar debuteerde hij in het nationale elftal, nadat hij eerder al als aanvoerder van Jong Zweden tot de halve finales reikte op het EK voor spelers tot 21 jaar.

Bij Panathinaikos lijkt men inmiddels uitgewinkeld. Bjärsmyr is de vierde versterking voor het nieuwe seizoen; eerder al trokken Ten Cate en zijn technische staf geld uit voor de komst van Kostas Katsouranis, Djibril Cissé en Sebastian Leto.
Bezig met laden …