voetbalzone

‘Ten Cate is met Fred Rutten koning van veldtrainen, maar geen tovenaar’

Peter Nusselder08 apr 2013, 12:57
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2013, 12:57
Advertentie

Sparta Rotterdam doet nog volop mee om het kampioenschap in de Jupiler League, maar voor de clubleiding was dat geen reden om het seizoen af te maken met Michel Vonk. De trainer werd ontslagen en is opgevolgd door Henk ten Cate, die de Rotterdammers naar de titel moet loodsen.

/

Volgens sportjournalist Emile Schelvis moet de invloed van de coach echter niet overschat worden en zijn het de spelers van de Rotterdamse club die uiteindelijk voor de prestaties moeten zorgen op Het Kasteel. De aanstelling van Ten Cate vindt Schelvis wel een goede zaak. “Hij is met Fred Rutten toch de koning van het veldtrainen”, vertelt de journalist aan NUsport.

“Dat kan doordeweeks voor een hoop plezier zorgen bij de spelers”, geeft Schelvis aan. Voormalig Sparta-trainer Aad de Mos sluit niet uit dat de komst van de nieuwe oefenmeester goed uit zal pakken in Rotterdam, maar benadrukt dat er geen wonderen mogen verwacht. “Ten Cate is geen tovenaar. Een enkele keer is er sprake van een schokeffect bij een nieuwe trainer, maar vaker niet. Misschien is Ten Cate een uitzondering.” Sparta heeft een achterstand van twee punten op de koplopers Helmond Sport en FC Volendam.

Bezig met laden …