voetbalzone

Ten Cate: 'Tegendoelpunt viel te vroeg'

26 aug 2009, 08:40
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2009, 08:40
Advertentie
Evenals Huub Stevens moet ook Henk ten Cate genoegen nemen met een rol in de Europa League. Panathinaikos kreeg het niet elkaar om in Spanje een achterstand weg te poetsen tegen Atlético Madrid en ging in het Estadio Vicente Calderón zelfs opnieuw onderuit. Na de 2-3 overwinning in Athene werd het in Madrid 2-0.

“Het eerste doelpunt viel te vroeg”, reageerde Ten Cate in De Telegraaf. “We begonnen het duel erg goed, we speelden moedig en met ons hart, maar dat doelpunt raakte ons diep. De ploeg liet het hoofd een paar minuten hangen, maar toen herstelden we ons weer en kregen een paar mooie kansen. De vijf beste kansen waren voor ons, maar als je door wilt gaan, moet je er zeker drie benutten."

De coach kan desondanks leven met de nederlaag: “Ik had al eerder gezegd dat we een wonder nodig hadden, maar dat gebeurt niet vaak in het voetbal. Aan de andere kant, moesten we het opnemen tegen de beste ploeg in de play-off en moesten we ook nog eens thuis beginnen. We hadden geen geluk bij de loting en in beide wedstrijden. Hoe dan ook, we hebben laten zien dat we een goed team hebben en dat we met de besten meekunnen."
Bezig met laden …