Ten Cate zet uitstekende reeks met Panathinaikos voort

Matthijs van Laar08 nov 2009, 19:10
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2009, 19:10

Panathinaikos is weer terug bovenaan in de Griekse Super League. Trainer Henk ten Cate zag zijn team bij het bijna onderaan gesitueerde Levadiakos voor de zesde achtereenvolgende keer winnen, waardoor de Trifilara rivaal Olympiakos Piraeus weer aflossen als lijstaanvoerder. De 0-2 zege kwam pas na rust tot stand.

Na een doelpuntloze eerste helft was Loukas Vyntra de eerste die zich onderscheidde. De rechtsback veegde halverwege de tweede helft de brilstand van het bord en gooide daarmee de weg naar de drie punten open. Aanvaller Djibril Cissé klaarde de rest van het karwei door tien minuten voor tijd de 0-2 op zijn naam te schrijven. Het betekende zijn zevende doelpunt in tien competitieduels.

Door de overwinningen komt Panathinaikos op 28 punten uit tien wedstrijden. Dat is twee meer dan Olympiakos, dat echter stevig op de tweede plek staat. Het verschil met nummer drie PAOK Saloniki bedraagt namelijk acht punten. Op 29 november staan de confrontatie tussen de twee kemphanen uit Athene en de nabij gelegen havenstad Piraeus op het programma.