voetbalzone

Ten Hag: ‘Dat we punten verloren in de duels die hij miste, zegt genoeg’

Robin Bruggeman05 apr 2018, 15:25
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2018, 15:25
Advertentie

Klaas-Jan Huntelaar tekende afgelopen zomer een eenjarige contract bij Ajax, maar de spits lijkt ook volgend seizoen in de Johan Cruijff ArenA actief te zijn. Nadat eerder deze week al het gerucht opdook dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn over een extra seizoen, laat trainer Erik ten Hag donderdagmiddag tijdens een persconferentie ook weten na de zomer nog graag een beroep te kunnen doen op Huntelaar.

“Klaas heeft een onvoorstelbaar rendement. Bovendien is hij belangrijk in het sturen van het elftal. Dat we punten hebben verloren tijdens wedstrijden dat hij geblesseerd was, zegt wat dat betreft genoeg”, laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. “Je ziet gewoon dat hij nog elke dag plezier heeft. Ik heb hem er graag bij. Hij heeft de drive en de ambitie.”

Huntelaar begon het seizoen als tweede keus en verdreef Kasper Dolberg, die de afgelopen maanden vanwege een hardnekkige voetblessure aan de kant stond, na een aantal maanden uit de basis. De routinier is met twaalf treffers clubtopscorer van de Amsterdammers en zou nog graag een keer kampioen willen worden met Ajax. De kleine kans dat dat dit seizoen nog gaat lukken vormt ook een motivatie voor de spits om er nog een jaar aan vast te plakken.

Bezig met laden …