voetbalzone

Ten Hag en Manchester United melden zich in de strijd om Xavi Simons

Tom Rofekamp17 jul 2023, 15:19
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 15:19
Advertentie

Manchester United heeft zich gemeld in de strijd om Xavi Simons. Dat schrijft Loïc Tanzi van L'Équipe maandag. Volgens de journalist is United serieuze kanshebber om de spelmaker van Paris Saint-Germain te huren, nadat hij door de Parijzenaren van PSV is teruggekocht. Simons leek juist op weg naar een verhuur aan RB Leipzig.

Het is een kwestie van tijd voordat de terugkeer van Simons naar Parijs wereldkundig wordt. PSG koopt de groeibriljant (20) voor een schijntje terug van PSV, dat naar verluidt slechts vier miljoen euro overhoudt. Er is echter niet direct plek voor Simons in het Parc des Princes. Vanwege zijn geringe perspectief op speeltijd wordt hij eerst doorverhuurd, en Erik ten Hag hoopt de gelukkige te zijn.

Volgens Tanzi is United inmiddels serieuze concurrent van Leipzig voor Simons. Meerdere media, waaronder Fabrizio Romano, weten echter dat die Roten Bullen nog altijd favoriet zijn. Met beide clubs kan Simons de Champions League in, vanwege de derde plek van United in de Premier League en van Leipzig in de Bundesliga afgelopen seizoen. Zowel in Engeland als Duitsland is de concurrentie echter niet mals.

United heeft Bruno Fernandes al op '10', terwijl Leipzig Fabio Cárvalho onlangs huurde van Liverpool. Vermoedelijk wordt Simons bij beide clubs meer als linksbuiten gezien. De viervoudig Oranje-international speelde vorig seizoen menig wedstrijd vanaf de linkerflank, en werd door bondscoach Ronald Koeman ook al enkele keren op die positie gebruikt. Bij United zou Marcus Rashford naar de spits kunnen doorschuiven bij een entree van Simons. De Engelsman speelt het liefst vanaf links, maar maakte vorig jaar grote indruk wanneer hij als aanvalsleider werd opgesteld.

Bezig met laden …