voetbalzone

Ten Hag gunt Malacia zijn basisdebuut; Van de Beek opnieuw op de bank

Jordi Tomasowa19 jul 2022, 11:13
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2022, 11:13
Advertentie

Erik ten Hag heeft zijn opstelling voor de derde oefenwedstrijd van Manchester United bekendgemaakt. De formatie van de Nederlandse oefenmeester is afgereisd naar Australië en oefent daar dinsdagmiddag om 12.10 uur (Nederlandse tijd) tegen Crystal Palace. Tyrell Malacia staat voor het eerst in de basis, terwijl Donny van de Beek net als tegen Liverpool en Melbourne Victory vanaf de bank begint.

United kwam afgelopen vrijdag al vroeg op achterstand tegen Melbourne Victory, maar stelde vervolgens met een 1-4 zege alsnog orde op zaken. Ten opzichte van deze oefenzege heeft Ten Hag zijn basisopstelling op enkele plaatsen gewijzigd. David De Gea keert terug onder de lat, terwijl Marcus Rashford de voorkeur krijgt boven Anthony Elanga. Malacia neemt op de linksbackpositie de plaats van Luke Shaw in en staat voor zijn officieuze basisdebuut.

Van de Beek moet het opnieuw doen met een reserverol. De 25-jarige middenvelder werd zowel tegen Liverpool (4-0 winst) als tegen Melbourne Victory direct na rust als invaller binnen de lijnen gebracht door Ten Hag. Cristiano Ronaldo is er, zoals al duidelijk was, niet bij. De Portugees slaat de tournee van Man United over. De formatie van Ten Hag won vrijdag met 1-4 van Melbourne Victory dankzij goals van Scott McTominay, Martial, Marcus Rashford en een eigen doelpunt van Edmond Lupancanu.

Opstelling Manchester United: De Gea; Dalot Lindelof, Maguire, Malacia; Fred, McTominay, Fernandes; Martial, Rashford, Sancho

Bezig met laden …