voetbalzone

‘Ten Hag is onverbiddelijk en zet Maguire en Sancho in de etalage’

Rian Rosendaal09 jul 2023, 09:24
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 09:24
Advertentie

Erik ten Hag heeft Harry Maguire niet langer nodig, zo onthult The Independent. De manager van Manchester United wil naar verluidt afscheid nemen van spelers die hij niet langer nodig heeft en in dat kader mag de centrumverdediger uitzien naar een andere club. Ten Hag heeft volgens de berichtgeving uit Engeland ook Jadon Sancho, Scott McTominay en Fred op de transferlijst geplaatst. David de Gea kondigde zaterdag al zijn vertrek aan.

Ten Hag wil volgens bovengenoemde krant een echte titelkandidaat maken van Manchester United en daar passen geen spelers bij die geen toekomst hebben op Old Trafford. Dergelijke spelers dienen zo snel mogelijk verkocht te worden. Maguire, met een transfersom van 87 miljoen euro nog altijd de duurste verdediger aller tijden, moet the Red Devils deze zomer circa 60 miljoen euro opleveren. West Ham United hoopt echter dat de dertigjarige verdediger voor 40 miljoen euro op te halen is in Manchester. Een eerste bod op Maguire moet nog wel worden uitgebracht.

Maguire verloor gaandeweg het afgelopen seizoen zijn basisplaats onder Ten Hag, die in het centrum van de verdediging meestal de voorkeur gaf aan Victor Lindelöf, afgewisseld met Luke Shaw of Raphaël Varane als partner in het hart van de defensie. De ontwikkelingen van de laatste maanden zijn bepaald niet gunstig voor Maguire, zeker ook met het oog op het EK van volgend jaar in Duitsland. Bondscoach Gareth Southgate heeft hem namelijk al verteld dat hij regelmatig aan spelen moet toekomen om zijn plek in de Engelse selectie te behouden.

Nog meer ongewenste spelers
Volgens The Independent is er ook geen plaats meer voor Sancho, die in 2021 nog voor negentig miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund. Er klinken geluiden dat hij zal worden gebruikt als wisselgeld in een eventuele deal met Tottenham Hotspur voor Harry Kane, maar men verwacht niet dat Spurs-voorzitter Daniel Levy de spits naar een andere Engelse club wil laten vertrekken. McTominay wordt genoemd als eventuele opvolger van Declan Rice, die op het punt staat West Ham United in te ruilen voor Arsenal. Fulham onderzoekt de mogelijkheden om Fred binnen te halen.

Bezig met laden …