voetbalzone

Ten Hag koestert hoop: ‘Het kan zijn dat hij er zondag weer bij zit’

Robin Bruggeman30 mrt 2018, 19:13
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2018, 19:13
Advertentie

De internationals van Ajax zijn na de interlandperiode weer teruggekeerd in Amsterdam en inmiddels is het vizier in de Johan Cruijff ArenA compleet gericht op aanstaande zondag, als de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma staat. Trainer Erik ten Hag hoopt dat spelers als Justin Kluivert en Matthijs de Ligt het goede gevoel van hun periode bij het Nederlands elftal ook mee kunnen nemen naar het Noordlease Stadion.

“Het is de eerste keer voor Kluivert. Het is toch geweldig als je je debuut maakt in het Nederlands elftal. Hij heeft daar zo keihard voor gewerkt. Hij is een echt straatvoetballertje. Hij heeft een ontwikkeling doorgemaakt en debuteert nu in Oranje. Dat is iets groots en daar moet hij van genieten, maar hij wil ook prijzen winnen. Hij weet dan dat hij zondag uit moet blinken en moet vlammen”, laat de trainer weten via de officiële kanalen van zijn club.

Ten Hag zag ook dat De Ligt zich goed staande hield tegen Cristiano Ronaldo, maar is niet bang dat dergelijke prestaties er sneller toe zullen leiden dat de achttienjarige aanvoerder vertrekt bij Ajax: “Die ervaring op een nog hoger niveau brengt je juist verder. Je moet je grenzen verleggen en dat hebben ze gedaan en zeker hij. Ik ben op al m'n spelers trots, maar het is geweldig om te zien als spelers zich zo etaleren zoals ze de afgelopen weken hebben gedaan.”

De oefenmeester kan zondag geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Frenkie de Jong, al heeft laatstgenoemde zich wel weer op het trainingsveld gemeld. Klaas-Jan Huntelaar trainde de afgelopen dagen apart en is een twijfelgeval, waardoor het nieuws dat Kasper Dolberg zich weer aan heeft gesloten bij de selectie extra goed nieuws is voor Ten Hag: “Dat is heel vreugdevol. Morgen (zaterdag, red.) gaan we kijken, het kan zijn dat hij er zondag weer bij zit.”

Bezig met laden …