voetbalzone

Ten Hag kondigt wijzigingen aan: ‘Zeker nu de tweede plaats is veiliggesteld’

Demen Bulbul03 mei 2018, 22:11
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2018, 22:11
Advertentie

Ajax besluit het Eredivisie-seizoen zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Nu er voor de Amsterdammers niets meer op het spel staat, overweegt coach Erik ten Hag enkele wijzigingen aan te brengen in zijn basiself.

De Ajax-trainer laat donderdag in aanloop naar de laatste speeldag weten dat onder anderen Kasper Dolberg tegen Excelsior op een basisplaats kan rekenen. "Zeker nu we de tweede plaats hebben veiliggesteld", vertelt Ten Hag in gesprek met Ajax TV. Dolberg stond op 14 december van het vorig jaar voor het laatst aan de aftrap bij Ajax, alvorens een voetblessure hem bijna vier maanden aan de kant hield. Onlangs maakte de Deense spits zijn rentree.

"Hij heeft al een aantal weken meegetraind, maar hij is nog niet helemaal wedstrijdfit", vervolgt Ten Hag. "Normaal zou hij bij Jong Ajax ritme op kunnen doen, maar dat is nu niet meer mogelijk. De laatste weken heeft hij steeds meer speeltijd gekregen. Dat heeft hij nodig, dat is de weg om de laatste stap te zetten. Het is heel aannemelijk dat hij zondag gaat starten."

De coach sluit niet uit dat hij enkele jongelingen tegen Excelsior de kans zal geven, al zal hij niemand minuten cadeau doen. "Kansen krijg je niet, die moet je verdienen. Dat moet het klimaat zijn waarin we ons begeven. Daar zullen we zeker over gaan nadenken. Spelers die het verdienen over het hele seizoen gezien zullen we zeker in acht nemen."

Bezig met laden …