voetbalzone

Ten Hag laat Mount debuteren en ziet geblesseerde steunpilaar zijn rentree maken

Noel Korteweg12 jul 2023, 16:42
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 16:42
Advertentie

Erik ten Hag heeft de eerste opstelling van Manchester United in het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De Nederlandse manager laat Mason Mount debuteren in Oslo tijdens het oefenduel met Leeds United. Verder maakt Lisandro Martínez zijn rentree in het elftal nadat hij aan het einde van vorig seizoen geblesseerd raakte aan zijn middenvoetsbeentje.

Tom Heaton staat onder de lat tegen Leeds. De ervaren Engelse sluitpost is voorlopig opgeschoven in de pikorde nadat vorig weekend bekend werd dat David De Gea na twaalf jaar vertrekt bij United. De Spanjaard werd het niet eens met de club over het verlengen van zijn contract en gaat daardoor elders op zoek naar een nieuwe uitdaging. Heaton ziet de defensie voor zich bestaan uit Aaron Wan-Bissaka, Raphaël Varane, Martínez en Álvaro Fernandez.

Talenten Hannibal Mejbri en Kobbie Mainoo vergezellen Mount op het middenveld van United. Eerstgenoemde speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Birmingham City, terwijl Mainoo zijn wedstrijden nog in de jeugdopleiding van the Red Devils speelde. Mount, die de meest vooruitgeschoven middenvelder is, kwam vorige week voor maximaal 70 miljoen euro over van Chelsea en gaat met het rugnummer 7 spelen.

Voorin moeten Jadon Sancho, Omari Forson en Amad Diallo voor het gevaar gaan zorgen. Laatstgenoemde maakte afgelopen jaargang indruk tijdens zijn verhuurperiode bij Sunderland en wil de voorbereiding gebruiken om Ten Hag te overtuigen van zijn kunnen. Mocht de behendige Diallo op het tweede plan belanden, dan kiest hij opnieuw voor een verhuurperiode. Naar verluidt geniet Sunderland dan wederom de voorkeur van de Ivoriaan. Het duel met Leeds, waar Luis Sinisterra in de basis staat en Pascal Struijk en Dani van den Heuvel op de bank zitten, begint om 16.00 uur en is te zien via Viaplay.

Opstelling Manchester United: Heaton; Wan-Bissaka, Varane, Martínez, Fernandez; Mainoo, Mount, Hannibal; Forson, Sancho, Diallo

Opstelling Leeds United: Klaesson; Hjelde, Drameh, Cooper, Mullen; Gyabi, Shackleton, Greenwood; Poveda, Sinisterra, Georginio

Bezig met laden …