voetbalzone

Erik ten Hag maakt zich sterk voor komst van Edson Álvarez bij Manchester United

Jordi Tomasowa20 jun 2024, 07:55
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:11
Advertentie

Manchester United overweegt sterk om komende zomer een nieuwe middenvelder in te lijven, zo meldt Fabrizio Romano. Mocht Casemiro vertrekken, dan is dit zeker het geval. De komst van voormalig Ajacied Edson Álvarez wordt intern besproken.

Ten Hag geeft nog steeds hoog op van Álvarez en ziet de aanvoerder van Mexico dan ook als een speler die van toegevoegde waarde kan zijn voor Manchester United.

Volgens Romano wordt het niet gemakkelijk om een deal met zijn club West Ham United te sluiten, omdat the Hammers hem als een ‘key player’ beschouwen.

Álvarez maakte in de zomer van 2023 voor 38 miljoen euro de overstap van Ajax naar Londen en groeide onder de vorige maand vertrokken manager David Moyes direct uit tot een onbetwiste basisspeler. De defensieve middenvelder speelde het afgelopen seizoen 42 officiële duels namens West Ham en was daarin goed voor 2 goals en evenveel assists.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Álvarez op 35 miljoen euro. Ten Hag heeft bij Manchester United de beschikking over Scott McTominay en Casemiro, die beiden als controleur uit de voeten kunnen.

De sportieve toekomst van Sofyan Amrabat, die het afgelopen seizoen gehuurd werd van Fiorentina, is daarnaast nog ongewis. Volgens zijn broer Nordin Amrabat kan Manchester United hem tot eind deze maand voor een bedrag van '19 of 20 miljoen' definitief overnemen.

Mogelijk vertrekt Casemiro deze zomer bij the Red Devils. De 32-jarige Braziliaan kreeg de afgelopen jaargang geregeld felle kritiek vanwege zijn optredens en werd al veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Saudi-Arabië.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …