voetbalzone

Ten Hag neemt beslissing: volgende club van Greenwood lijkt bekend

Wessel Antes08 jul 2023, 07:50
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 07:50
Advertentie

Mason Greenwood lijkt zijn carrière op huurbasis te vervolgen bij Atalanta, weet Manchester Evening News. De 21-jarige aanvaller, die sinds januari 2022 niet in actie kwam voor Manchester United, mag van manager Erik ten Hag elders zijn rentree maken in het voetbal, alvorens hij terugkeert op Old Trafford. The Red Devils zaten langere tijd in de maag met de kwestie van Greenwood, maar nu lijkt de linkspoot zijn carrière tijdelijk te vervolgen in de Serie A.

Eerder werd Greenwood hevig gelinkt aan het AS Roma van José Mourinho, maar de Portugese oefenmeester is niet geïnteresseerd in de Engelse aanvaller. Atalanta, dat in het afgelopen seizoen op de vijfde plaatse eindigde in de Serie A, durft het wel aan. La Dea is overigens ook met United in gesprek over spits Rasmus Højlund, daar de Engelse grootmacht de twintigjarige Deen graag ziet komen.

United heeft na lang wikken en wegen dus besloten om Greenwood te verhuren, daar Ten Hag het niet ziet zitten om hem definitief te verkopen. Op Old Trafford ligt de enkelvoudig international van The Three Lions nog tot medio 2025 vast. United heeft tevens de optie om dat contract nog met een seizoen te verlengen. De veelbelovende aanvaller werd vorig jaar januari opgepakt en geschorst vanwege beschuldigingen van verkrachting en mishandeling van zijn vriendin. Afgelopen februari werden die beschuldigingen ingetrokken. Het interne onderzoek van United gaat echter door en loopt nog steeds.

De rechtszaak tegen Greenwood, die zijn laatste wedstrijd voor United op 22 januari 2022 speelde, is in ieder geval stopgezet omdat belangrijke getuigen zich hebben teruggetrokken. The Crown Prosecution Service (CPS) oordeelde dat er ‘niet langer een realistisch uitzicht op veroordeling’ was. Greenwood heeft contractueel gezien dus nog twee seizoenen te gaan bij United, maar de club kan het contract ontbinden aangezien de aanvaller zijn werkgever in diskrediet heeft gebracht. Een definitief besluit over de toekomst van de Engelsman lijkt nu te zijn genomen.

Bezig met laden …