voetbalzone

Ten Hag nog verder in de problemen: volgende basisklant weken niet inzetbaar

Bart DHanis11 nov 2023, 07:33
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:46
Advertentie

Manchester United kan de komende weken niet beschikken over Jonny Evans, zo maakt de club vrijdagavond laat bekend via de officiële kanalen. De centrale verdediger heeft een dijbeenblessure overgehouden aan het duel met FC Kopenhagen (4-3 verlies) en zal enkele weken niet inzetbaar zijn.

Evans begon aan de aftrap in Denemarken, maar moest zich al na een kwartier laten vervangen door Raphaël Varane. De Noord-Ierse centrumverdediger verving de afgelopen tijd Lisandro Martínez, die er tot na de winter uit ligt met een voetblessure.

Verder kon Erik ten Hag ook geen beroep doen op Victor Lindelöf. De Zweed kwam niet fris uit de wedstrijd tegen Newcastle United (0-3 verlies) en moest afgelopen weken toekijken. Ook Varane heeft al een aantal wedstrijden gemist dit seizoen vanwege een blessure.

Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano gaat United in de winterse transferperiode dan ook op zoek naar een nieuwe centrumverdediger. Eerder meldde hij dat de club interesse heeft in Edmon Tapsoba (Bayer Leverkusen), Gonçalo Inácio (Sporting Portugal) en Jean-Clair Todibo (OGC Nice).

Evans voegt zich met zijn blessure bij Casemiro, Martinez, Luke Shaw, Tyrell Malacia en Amad Diallo. Casemiro kwam niet fit terug van de afgelopen interlandperiode, Martinez kampt al weken met een voetblessure. Shaw, Malacia en Diallo zijn al maanden uit de roulatie bij United.

United zal het zaterdag dus moeten doen zonder Evans. De ploeg van Ten Hag neemt het dan op Old Trafford op tegen Luton Town. Naar verwachting zullen Harry Maguire en Varane het hart van de defensie vormen.

Na de interlandperiode komt United in actie tegen Everton. De twee op het oog gemakkelijke duels voor United komen op het juiste moment. Ten Hag staat momenteel achtste in de Premier League, met negen punten achterstand op koploper Manchester City.

Bezig met laden …