voetbalzone

Ten Hag reageert op komst Onana en ziet voordeel: ‘Dat werkte ook goed bij Ajax’

Sam Vreeswijk21 jul 2023, 18:13
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2023, 18:13
Advertentie

Erik ten Hag is blij met de komst van André Onana naar Manchester United. Dat vertelde de manager daags na de officiële bekendmaking van de transfer op een persmoment op het trainingskamp in de Verenigde Staten. Onana kwam over van Internazionale, volgens Engelse media voor een vast bedrag van 55 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan variabelen.

Onder meer het feit dat Onana en verdediger Lisandro Martínez in het verleden al hebben samengespeeld bij Ajax, is volgens Ten Hag een voordeel. “Hij had al een goede relatie met Lisandro Martínez bij Ajax. Het is belangrijk dat ze goed kunnen communiceren, want het draait om samenwerken”, aldus de manager. Martínez en Onana speelden drie jaar samen in Amsterdam.

“Voor een keeper zijn clean sheets het belangrijkste en dat krijgt hij echt niet in zijn eentje voor elkaar", vervolgde Ten Hag. “Daarom is een defensieve organisatie belangrijk. Het gaat om één team, de keeper en de vier verdedigers voor hem. Ze moeten een connectie hebben en goed communiceren om het hoogste niveau te bereiken.”

“Met zijn fysieke verschijning en zijn persoonlijkheid - hij wil zo graag winnen - zal hij het team helpen en de selectie naar een hoger niveau tillen. We zijn natuurlijk erg blij met deze transfer”, besloot Ten Hag. Onana is de opvolger van David de Gea, die liefst twaalf jaar in het doel stond bij United. Waar de Spanjaard zijn carrière gaat vervolgen, is nog niet bekend.

Bezig met laden …