voetbalzone

Ten Rouwelaar mag blijven staan: 'Hij heeft een enorme staat van dienst'

Matthijs van Laar19 feb 2015, 15:15
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2015, 15:15
Advertentie

Jelle ten Rouwelaar beleeft een van de moeilijkste jaren uit zijn carrière. De doelman van NAC Breda zit geregeld mis en Robert Maaskant sluit daar zijn ogen niet voor. Toch blijft de routinier eerste keus onder de lat, zo liet de coach weten in de aanloop naar het competitieduel met SC Cambuur. De Friezen fungeren vrijdagavond als tegenstander.

voetbalzone

De verrassende nummer negen van de Eredivisie krijgt dus 'gewoon' te maken met Ten Rouwelaar, die ook vorige week in het uitduel bij ADO Den Haag (3-2) niet vrijuit ging. Maaskant noemt de kritiek op de sluitpost dan ook terecht. "Jelle weet het zelf ook, hij is daar heel open in. Hij trekt zich die kritiek ook aan. Hij is nu met een ander trainingsschema bezig om de scherpte terug te krijgen die hij altijd had", tekende Omroep Brabant op.

Reden om de 34-jarige doelman nu te slachtofferen, ziet Maaskant niet. "Als dat aan de orde zou zijn, dan moet je ook vervanging klaar hebben staan. Van de keepers die wij hebben, is Ten Rouwelaar nog steeds de beste keus", vindt de oefenmeester. De jonge Andries Noppert is volgens hem nog niet klaar voor het grote werk, terwijl Gábor Babos nog niet fit genoeg is. "Bovendien heeft Jelle een enorme staat van dienst."

Bezig met laden …