voetbalzone

Ten Voorde ontkracht hardnekkig gerucht over twee Twente-aanwinsten

Mart Oude Nijeweeme14 jul 2023, 13:41
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 13:41
Advertentie

Caden Clark en Neraysho Kasanwirjo komen niet naar FC Twente, zo meldt clubwatcher Leon ten Voorde namens TC Tubantia. Eerder op de dag kwam BILD met het gerucht dat eerstgenoemde al op weg zou zijn naar Enschede voor een huurovereenkomst van een jaar. Volgens Ten Voorde is er echter helemaal geen sprake van een op handen zijnde deal.

De interesse van Twente in Clark was al enigszins opmerkelijk te noemen, daar FC Twente met Michel Vlap en Sem Steijn al twee nummers 10 in de gelederen heeft. Bovendien is bekend dat de Enschedeërs al een tijdje bezig zijn met Eiting. Technisch directeur Arnold Bruggink sprak al persoonlijk met de middenvelder van Volendam en zijn komst lijkt een kwestie van tijd.

Clark is een in Minnesota geboren speler die als aanvallende middenvelder onder contract staat bij RB Leipzig. Hij doorliep de jeugdopleiding van Minnesota Thunder en kwam uit voor de door Barcelona gesponsorde Barça Residency Academy in Arizona. In 2020 tekende hij zijn eerste profcontract bij New York Red Bulls, dat hem een jaar later verkocht aan Leipzig. Wel bleef hij op huurbasis in de MLS spelen.

Ook de eveneens aan Twente gelinkte Neraysho Kasanwirjo komt niet naar Enschede. De Feyenoorder werd recent ook al aan AEK Athene gelinkt. Het is bekend dat de prioriteit van Twente op de flanken ligt, waar de Tukkers met Virgil Misidjan en Václav Cerný twee basisspelers zijn kwijtgeraakt. Facundo Pellistri (Manchester United) wordt genoemd als versterking voor die positie.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …