voetbalzone

Ter Stegen dreigt: ‘Meer spelen bij Barcelona, anders moeten we praten’

Thijs Post25 mrt 2016, 19:08
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2016, 19:08
Advertentie
/

Marc-André ter Stegen mag bij Barcelona de Europese duels en de bekerduels spelen, maar dat vindt de Duitser niet genoeg. In competitieverband moet hij voorrang verlenen aan Claudio Bravo en daar heeft Ter Stegen inmiddels schoon genoeg van. In gesprek met TZ zegt hij dat hij meer minuten wil maken.

“De situatie is zoals het is”, begint Ter Stegen. “De trainer beslist en hij maakt het elftal. Aan het einde van het seizoen heb ik ongeveer 25 wedstrijden gespeeld. Dat is niet weinig, maar als ik terugkeer van de nationale ploeg zit ik bij de Clásico tegen Real Madrid vermoedelijk weer op de bank. Deze 25 wedstrijden per seizoen zijn niet genoeg voor mij.”

“Ruilen met Claudio? Ik stel mij die vraag niet en het is geen doel voor mij. Claudio is een goede keeper, maar we willen allebei spelen. Om de drie of vier dagen in het doel staan. Dat is mijn doel, dat is zijn doel. Ik wil een volgende stap maken en ik wil meer spelen. De situatie is duidelijk: als er niets verandert, moeten we praten. In de voetballerij kan het zeer snel gaan.”

Bij de nationale ploeg van Duitsland kent Ter Stegen zijn plaats. “Manuel Neuer is de nummer één, dat is wel duidelijk. Hij is de beste keeper van de planeet. Daarachter vechten wij (Ter Stegen doelt ook op Bernd Leno en Kevin Trapp, red.) om de plaatsen. We hebben in Duitsland een aantal topkeepers.”

Bezig met laden …