voetbalzone

Ter Stegen erkent: ‘Ik dacht erover na om Barcelona te verlaten’

Dominic Mostert26 okt 2018, 11:18
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2018, 11:18
Advertentie

Marc-André ter Stegen heeft zichzelf ontwikkeld tot basis- en sleutelspeler van Barcelona, maar daar zag het niet altijd naar uit. In zijn debuutseizoen, 2014/15, kwam de keeper geen enkele keer in actie in LaLiga; in de daaropvolgende jaargang bleef de teller steken op zeven wedstrijden. Zijn gebrek aan speeltijd knaagde erg aan Ter Stegen, erkent hij in een interview met Club del Deportista.

Ter Stegen was overgekomen van Borussia Mönchengladbach en liep in de voorbereiding op zijn eerste seizoen een blessure op. Trainer Luis Enrique ging het seizoen daarom in met Claudio Bravo als eerste doelman en pas na diens vertrek naar Manchester City in de zomer van 2016 kreeg Ter Stegen het vertrouwen onder de lat. "Ik ben iemand die altijd wil spelen. De concurrentiestrijd met Claudio was niet makkelijk voor me", blikt Ter Stegen terug.

"Ik kan niet ontkennen dat er momenten waren waarop ik nadacht over een vertrek bij Barcelona", zegt de 26-jarige sluitpost, die momenteel Jasper Cillessen op de bank houdt in Camp Nou. "Ik was op zoek naar een oplossing. De club vertelde me: 'Maak je geen zorgen Marc, je hebt ons volledige vertrouwen en we willen je vele jaren houden.' In werkelijkheid leek dat niet zo te zijn. De voorkeur ging duidelijk uit naar Claudio."

De Duits international spreekt in het interview ook over de ontwikkeling van het keepersvak: steeds vaker wordt verwacht dat doelmannen ook meevoetballen, zeker bij Barcelona. Volgens Ter Stegen is geen enkele stijl superieur aan een andere. "De filosofie van deze club is dat we ook onze voeten gebruiken. In LaLiga hebben we een aantal van de beste keepers ter wereld en die hebben allemaal hun eigen stijl. Jan Oblak is de perfecte keeper voor Atlético Madrid en Ederson past perfect bij Manchester City, vind ik."

Bezig met laden …