voetbalzone

Ter Stegen schuldbewust na ongekende flater: ‘Mijn fout, het spijt me’

Gijs Freriks03 okt 2016, 07:35
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2016, 07:35
Advertentie

Marc-André ter Stegen kreeg zaterdagavond vier doelpunten om de oren tegen Celta de Vigo (4-3) en de laatste veroorzaakte hij helemaal zelf. Hij treuzelde te lang met het wegschieten van de bal en knalde het leer uiteindelijk tegen Pablo Hernández aan, waardoor het 4-2 werd. Hij stak na afloop de hand in eigen boezem.

/

“Dit is mijn fout, het spijt me. Als ik dat niet had gedaan, hadden we misschien nog gewonnen. Ondanks wat er gebeurd is, zal ik mijn spel niet veranderen. Dit was namelijk een incident, maar wel een fout. We hadden kunnen winnen en deze nederlaag is moeilijk te accepteren. We moeten nu doorgaan. We moeten hard blijven werken”, zei de zevenvoudig international van Duitsland.

Ter Stegen werd na afloop gesteund door onder anderen Gerard Piqué en Luis Enrique. “Hij had minder risico kunnen nemen, maar soms hebben we ook voordeel van het feit dat hij iets meer risico in zijn spel legt. Bovendien maakt iedereen fouten. Marc moet zo doorgaan”, zei de verdediger, die bijval kreeg van de trainer: “Het is achteraf makkelijk kritiek leveren. Je kunt zeggen dat hij minder risico had moeten nemen, maar dat is na de tijd altijd makkelijk. Ik ben degene die verantwoordelijk is voor deze nederlaag.”

Bezig met laden …