voetbalzone

Ter Stegen zet streep door twee Nederlandse keepers in Camp Nou

Erik van Dam13 sep 2016, 13:43
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2016, 13:43
Advertentie

De kans dat Jasper Cillessen dinsdagavond weer onder de lat staat bij Barcelona is klein geworden. Zaterdag maakte de Nederlandse doelman zijn debuut in het eerste toen Alavés op bezoek kwam in Camp Nou en verrassend met 1-2 won. Dinsdag neemt Barcelona het in de Champions League op tegen Celtic, maar hoogstwaarschijnlijk zal Marc-André ter Stegen dan weer het doel verdedigen.

/

Barcelona laat weten dat Ter Stegen weer is aangesloten bij de selectie van Luis Enrique voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League. Zijn hamstringproblemen zijn volgens de club verleden tijd en hij zit bij de eerste achttien spelers. Cillessen is ook opgenomen in de groep, maar het ligt voor de hand dat Luis Enrique nu gewoon weer zal kiezen voor de Duitse doelman.

Daarmee wordt een bijzonder affiche voorkomen. Bij Celtic staat namelijk Dorus de Vries op doel, die deze zomer de overstap maakte van Nottingham Forest. Hij debuteerde tweeënhalve week geleden tegen Aberdeen omdat Craig Gordon een paar fouten had gemaakt in de eerste duels van het seizoen. De Vries keepte ook afgelopen zaterdag tegen Rangers FC en de kans is groot dat de 35-jarige Nederlander het ook tegen Barcelona mag laten zien.

Bezig met laden …