voetbalzone

Terim blij: ‘Hadden dit nodig om ons als land weer even gelukkig te voelen’

Thijs Post14 okt 2015, 08:54
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2015, 08:54
Advertentie

Turkije werd derde in Groep A van de EK-kwalificatiereeks, maar de eindsprint van de Turken leverde het team veel meer op dan een ticket voor de play-offs. Omdat de ploeg de beste nummer drie van de kwalificatiereeks werd, kreeg men een entreebewijs voor het hoofdtoernooi. Bondscoach Fatih Terim verwees opnieuw naar de vreselijke bomaanslag in Ankara van afgelopen weekeinde.

voetbalzone

“We hadden deze overwinning als land echt nodig om ons weer even gelukkig te voelen, al is het maar voor een paar uur. We zijn erg blij dat we ons volk wat geluk hebben kunnen geven”, aldus Terim volgens persbureau ANP. Terim is trots dat Turkije het gered heeft met een jonge ploeg. Het EK gaat mogelijk gespeeld worden met een nog jongere ploeg.

Aanvoerder Arda Turan is dolblij dat hij met zijn ploeg naar Frankrijk gaat. “We hadden een erg slechte start in deze groep, maar we bleven geloven in een goed eindresultaat. We hebben gevochten en uiteindelijk gewonnen. Nu zijn we erg blij dat we ons volk niet teleurgesteld hebben. Zij hebben ons altijd gesteund.”

Bezig met laden …