voetbalzone

Terim: ‘Mijn spelers verdienen een finale tegen het Nederlands elftal’

Thijs Post11 okt 2013, 14:22
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2013, 14:22
Advertentie

Turkije liep plaatsing voor de wereldkampioenschappen van 2006 en 2010 mis en in Brazilië hoopt men er weer bij te zijn. Dat wordt nog een hele klus: Nederland is in Groep D al zeker van de groepswinst. Turkije (dertien punten) strijdt met Hongarije (veertien punten) en Roemenië (dertien) om de tweede plek in de poule. Zelfs als Turkije tweede wordt, is het nog mogelijk dat het land buiten de boot valt als slechtste nummer twee.

/

“We weten dat we moeten winnen in Estland”, doelt bondscoach Fatih Terim in de Turkse media op het duel van vrijdag. “In de afgelopen wedstrijden tegen Andorra en Roemenië waren mijn spelers enorm gretig. Ze hadden ook heel veel plezier en verdienen een finale tegen Nederland.”

De laatste kwalificatiewedstrijd, dinsdag, is namelijk een ontmoeting tussen Turkije en Oranje. De Turken mogen ook die wedstrijd niet verliezen, aangezien Hongarije dan in eigen huis tegen het zwakke Andorra speelt. In Turkije is men al blij dat men sowieso weer een kans maakt. “Tot voor kort waren we al bezig met de loting voor de kwalificatiereeks voor het EK”, aldus Terim.

Bezig met laden …