voetbalzone

Terim: 'Na de goal van Drogba begon ik echt aan de halve finale te denken'

Bart Kruyt10 apr 2013, 07:30
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2013, 07:30
Advertentie

Galatasaray verloor vorige week al met 3-0 van Real Madrid en wist dat het daardoor heel moeilijk zou worden om de halve finale van de Champions League te bereiken: zéker toen Cristiano Ronaldo in de return in Istanbul al na acht minuten de 0-1 maakte. Galatasaray toonde in de tweede helft echter veerkracht en kwam daardoor alsnog in de buurt van een stunt. Cim Bom werd weliswaar uitgeschakeld, maar verliet de Champions League met opgeheven hoofd: 3-2.

/

Galatasaray kwam op een 3-1 voorsprong en had op dat moment nog twee goals nodig om Real uit te schakelen. Didier Drogba leek ook de 4-1 te maken, maar zijn tweede goal van de avond werd afgekeurd wegens buitenspel. "Op dat moment begon ik echt aan de halve finale te denken", zei Terim. "Dat was daarvoor nooit het geval geweest. Ik ben trots op wat mijn spelers gegeven hebben en feliciteer Real Madrid met een plek in de halve finale van de Champions League."

Na afloop verscheen José Mourinho in de kleedkamer van de koploper van de Süper Lig. "Hij kwam onze spelers feliciteren met het goede resultaat en ik moet mijn spelers ook feliciteren", vervolgde Terim. "Ze hebben een van de beste teams ter wereld verslagen. Toen ik hier begon, was mijn doel om een team samen te stellen dat altijd de eer van de supporters zou verdedigen. Dat heb ik tegen Real Madrid absoluut gezien. Ik ben blij dat ik mijn belofte heb kunnen houden."

Bezig met laden …