voetbalzone

Terim tekent ‘5+2-contract’ bij Turkse bond en gaat jaren door

Erik van Dam15 nov 2013, 18:17
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2013, 18:17
Advertentie
/

Fatih Terim gaat door als bondscoach bij Turkije. De zestigjarige trainer uit Adana heeft een nieuw contract getekend dat hem in beginsel tot medio 2018 verbindt aan de Turkse bond (TFF); er kunnen zelfs nog twee seizoenen bijkomen, tot en met het EK 2020. Terim is bezig aan zijn derde periode als bondscoach van Ay Yildizlilar.

Terim stond al eerder van 1993 tot 1996 aan het roer bij de Turkse nationale ploeg en van 2005 tot 2009. In september stelde de bond hem aan als interim-bondscoach, nadat Abdullah Avci de laan uit werd gestuurd. Het lukte Terim niet om zijn land aan een WK-ticket te helpen in de vier laatste kwalificatiewedstrijden in de groep. Het verlies tegen Nederland in september was beslissend.

De komende jaren krijgt hij echter de kans om verder te bouwen aan een sterk elftal. Het ‘5+2-contract’ gaat direct in en dus is Terim de komende jaren bezig met het bereiken van de eindtoernooien. Tot voor kort was hij nog werkzaam bij Galatasaray, de club met wie hij ook drie keer een samenwerking aanging. Eind september werd hij uit zijn functie ontheven.

Bezig met laden …